Ga naar hoofdinhoud

Alfen beste leerbedrijf Techniek 2017

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft Alfen geselecteerd als beste leerbedrijf voor mbo-studenten in de sector Techniek en gebouwde omgeving.

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft Alfen in Almere geselecteerd als beste leerbedrijf voor MBO-studenten in de sector Techniek en gebouwde omgeving. Erkende leerbedrijven verzorgen het praktijkgedeelte van de mbo opleiding en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en SBB aandacht voor de 230.000 erkende leerbedrijven en 300.000 praktijkopleiders voor MBO-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Leerbedrijf Alfen

Alfen biedt al jarenlang opleidingsplaatsen voor mbo-studenten in een omgeving in het hart van de energietransitie. Het bedrijf vindt het belangrijk om studenten in de praktijk te laten leren en hen de kans te bieden om hun capaciteiten binnen Alfen verder te ontwikkelen. Op deze manier houdt men ook de connectie met het onderwijs.

Verder is het voor de onderneming prettig om vanuit een stagetraject nieuwe talenten te ontdekken. Haar sector maakt een flinke groei door, waardoor er volop plaats is om door te stromen in een startfunctie of een plaats te bemachtigen in onze eigen bedrijfsschool, de Alfen Acadamy, in samenwerking met het Deltion College.

Alfen houdt zich bezig met het ontwikkelen en installeren van smart grid oplossingen, energieopslagsystemen, laadpalen voor elektrische auto’s en een divers portfolio van andere producten, systemen en diensten. De door het bedrijf ontwikkelde transformatorstations voorzien miljoenen huishoudens en bedrijven van energie. Ook maken dagelijks duizenden elektrische voertuigen gebruik van de laadstations van Alfen.

Het energieopslagsysteem van de onderneming wordt gebruikt voor toepassingen zoals load balancing, energiehandel, frequentieregeling en het creëren van autonome stroomnetwerken in combinatie met zonne- of windenergie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven