Ga naar hoofdinhoud

Albers start met eLearning modules hydrauliek

Ingenieursbureau Albers is onlangs gestart met een pakket aan eLearning modules op het gebied van hydrauliek (foto: Hydrauliektraining.nl).

Ingenieursbureau Albers is onlangs gestart met een pakket aan eLearning modules op het gebied van hydrauliek. Dit is de eerste en enige eLearning omgeving waar cursisten trainingen kunnen selecteren voor het  complete vakgebied van de hydraulische aandrijftechniek in het Nederlands.

Peter Albers geeft aan dat er veel werk zat in de ontwikkeling van de eLearning modules: “In de afgelopen maanden is door mij samen met onze instructeurs, een groep van geluid- film- en animatie deskundigen, veel werk verricht om dit te kunnen realiseren. Zoals u van mij gewend bent bevatten de onderlinge modules alle noodzakelijke basis en theorie informatie, vooral aangevuld met de ruim 40 jaar praktijk ervaring van mijzelf.”

Albers biedt modules aan op drie verschillende niveau’s. Op het basisniveau wordt vooral ingegaan op de werking en de praktische toepassing van componenten zoals pompen, richtingkleppen, drukregelkleppen, smoor- en stroom regelkleppen, cilinders, accumulatoren, reservoirs, leidingwerk, olie conditionering, proportionaal techniek en vloeistoffen. Op dit basisniveau is iedere module onderverdeeld in een puur praktisch deel (wat zie ik, hoe werkt het?), een theoretisch deel met achtergrond informatie, een applicatiedeel met praktische toepassingen en mogelijke valkuilen en tot slot meerdere vragen als toetsing van de kennis.

Open en gesloten systemen

Op het gevorderden niveau wordt vooral het ontwerpen van systemen behandeld. Denk hierbij aan onderwerpen als cilinder aandrijving, hydromotor aandrijving, open en gesloten systemen, warmte huishouding, veiligheid en CE. Het hoogste niveau, dat van de specialisten, geeft meer theoretische informatie over basis regeltechniek, stijfheid van aandrijvingen, regeltechniek in de hydrauliek, positionering, passieve en actieve deining compensatie en het ontwerpen van een hoge druk gassysteem.

De huidige beschikbare modules behoren allen tot het basisniveau. In de loop van dit kalenderjaar zullen ook modules beschikbaar komen voor het gevorderden en deskundigen niveau. De speciaal daartoe ingerichte website www.hydrauliektraining.nl geeft meer informatie. Tevens zijn daar alle beschikbare modules te bekijken op hun inhoud en uiteraard ook te bestellen. Handig is om in te schrijven voor de nieuwsbrief op de homepagina, zodat men continu op de hoogte blijft van de ontwikkelingen van de hydraulische trainingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven