Ga naar hoofdinhoud

Air Products en Thyssenkrupp gaan samen elektrolysefabrieken bouwen

Thyssenkrupp heeft meer dan 600 projecten en elektrochemische fabrieken gebouwd met een totale capaciteit van meer dan 10 gigawatt (bron: ThyssenKrupp)

Air Products en Thyssenkrupp gaan samen elektrolysefabrieken bouwen. Elektrolysefabrieken die groene waterstof gaan produceren voor de transportsector, energieopwekking en de chemische industrie. De twee bedrijven zullen in belangrijke regio’s op exclusieve basis samenwerken om projecten voor de levering van groene waterstof te ontwikkelen. Daarbij maken ze gebruik van hun complementaire technologie en hun expertise op het gebied van engineering en projectuitvoering.

Thyssenkrupp levert zijn technologie en stelt specifieke engineering, equipment en technische diensten ter beschikking aan Air Products voor de bouw van waterelektrolyse-fabrieken, die door het bedrijf in eigen beheer gebouwd en gerund worden.

De samenwerking maakt gebruik van de technologie van Thyssenkrupp, waarmee Air Products groene waterstof zal ontwikkelen die ingezet wordt als energiedrager voor duurzaam transport, voor energie-opwekking en voor de productie van chemicaliёn.

Transitieprojecten met groene waterstof

“De samenwerkingsovereenkomst met Thyssenkrupp is een belangrijk element in onze waardeketen voor de ontwikkeling, de bouw, het eigendom en het beheer van grootschalige installaties en de levering van groene waterstof voor mobiliteit, energie en industriële toepassingen, zei Dr. Samir J. Serhan, chief operating officer bij Air Products.

“We verheugen ons op de bundeling van onze gezamenlijke sterktes en het leveren van substantiële duurzaamheidsvoordelen dankzij transitieprojecten met groene waterstof”

Sleuteltechnologie voor mobiliteit en industrie

“Wij zijn bijzonder trots dat we met Air Products samenwerken om de waardeketens voor brandstoffen, chemicaliën en industriële grondstoffen duurzamer te maken. Grootschalige elektrolyse is een sleuteltechnologie om hernieuwbare elektriciteit te koppelen met verschillende sectoren zoals mobiliteit en industrie”, zei Denis Krude, CEO van Thyssenkrupp Uhde Chlorine Engineers.

air products bus hydrogen
Grootschalige elektrolyse is een sleuteltechnologie om hernieuwbare elektriciteit te koppelen met verschillende sectoren zoals mobiliteit en industrie (foto: Air Products)

“Als een van de wereldmarktleiders in elektrolyse dragen we zowel bij met technologie als met grootschalige productiecapaciteit. Op dit moment zijn we al zover dat we per jaar 1 gigawatt aan waterelektrolysefabrieken kunnen leveren en zijn we in staat om de capaciteit in deze groeiende markt snel op te voeren”.

Diepgaande kennis

Thyssenkrupp heeft een zeer effectieve alkaline waterelektrolyse-technologie ontwikkeld. Het bedrijf heeft meer dan 600 projecten en elektrochemische fabrieken gebouwd met een totale capaciteit van meer dan 10 gigawatt en beschikt over diepgaande kennis met betrekking tot de engineering, inkoop en bouw van dergelijke fabrieken. 

Om tegemoet te komen aan de behoefte aan elektrolysefabrieken met lage kapitaal- en operationele kosten (CAPEX en OPEX), betrouwbare technologie en een solide projectuitvoering om grootschalige waterstofprojecten levensvatbaar maken, hebben Air Products en Thyssenkrupp zich gecommitteerd aan de exploitatie van groene waterstoffabrieken op gigawatt schaal.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven