Ga naar hoofdinhoud

AGV tandwielkast series met schuine en rechte vertanding

Apex Dynamics introduceert de GL serie tandwielkasten specifiek voor AGV’s

Welke tandwielkast is ideaal voor een AGV? Als producent van spelingsarme tandwielkasten, tandheugels en rondsels kreeg Apex Dynamics steeds meer vragen over tandwielkasten voor dit type toepassing. Daarom komt deze fabrikant nu met een serie tandwielkasten specifiek voor dit type mobiele robot, de GL serie. Deze high-end serie vult de bestaande medium-end PD/PDR en de PL/PLR aan en biedt een aantal technische voordelen.

Een AGV is een Automatisch Geleid Voertuig, een mobiele robot die veelal ingezet wordt in industriële toepassingen om materialen te vervoeren in een fabriek of depot. Sinds de late 20e eeuw hebben AGV’s aan toenemend belang gewonnen in de logistieke sector en de techniek ontwikkelt zich in rap tempo. Aan een AGV tandwielkast worden dan ook steeds meer specifieke eisen gesteld.

High-end tandwielkast voor AGV toepassingen

Voor deze markt heeft Apex Dynamics, naast de medium-end PD/PDR en PL/PLR, een high-end versie ontwikkeld: de GL serie. Het voornaamste verschil tussen deze series is dat de GL-serie tandwielkast schuinvertand is uitgevoerd en de verdraaispeling maximaal 3 boogminuten is. Bij deze serie zijn de flens èn het huis uit één roterend deel, zodat dit ideaal is om het wiel tegenaan te monteren én af te steunen, zonder een hoog buigmoment te krijgen.

De GL/GLS serie is anders opgebouwd dan een reguliere planetaire tandwielkast: Wat normaal het stationaire huis is, is nu de roterende uitgaande flens en wat normaal de uitgaande as is, is nu het stationaire deel wat aan het frame gemonteerd wordt. Door deze constructie is het ook mogelijk om een overbrengverhouding van 2 te krijgen.

Tandwielkast geschikt voor AGV toepassingen

De meest geschikte tandwielkasten voor AGV toepassingen zijn:

  • Tandwielkasten met planetaire overbrenging, deze hebben de hoogste koppeldichtheid en zijn dus compact.
  • Laag geluidsniveau en hoge breukresistentie of overbelastingsveilig door schuine vertanding
  • Hoge positioneernauwkeurigheid door spelingsarme constructie
  • De lagers zijn overgedimensioneerd en kunnen daardoor hogere radiale belastingen aan en dus een hogere netto payload
  • Leverbaar in vele overbrengverhoudingen, van 2:1 tot 90 : 1.
  • Hebben de mogelijkheid om alle draaistroommotoren, stappen – en servomotoren aan te bouwen
  • hoog rendement, om de elektrische energie zo efficiënt mogelijk om te zetten in bewegingsenergie.

Andere toepassingen GL/GLS serie

Naast de toepassing in AGV’s kan de GL/GLS serie ook ingezet worden in andere toepassingen, zoals bijvoorbeeld (tand)riemaandrijvingen, positioneertafel of wiel-aandrijvingen voor de e-mobility.

Neem contact op met een van de specialisten van Apex Dynamics voor meer informatie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven