Ga naar hoofdinhoud

AFX en AFH tandwielkasten voor hoog-dynamische toepassingen

De AFX- en AFH-serie van Apex Dynamics zijn specifiek ontwikkeld voor hoog-dynamische toepassingen (foto's: Apex Dynamics)

Apex Dynamics breidt haar productaanbod uit met twee nieuwe series hoogwaardige tandwielkasten, specifiek ontwikkeld voor hoog-dynamische toepassingen: de AFX- en AFH-serie.

De maatvoering van de vertrouwde high-end serie AF/AFR is in beide gevallen gehandhaafd, waardoor de geometrie aan de uitgaande zijde vrijwel gelijk is gebleven. De belangrijkste verschillen met de bestaande serie zijn : speling, smering, afdichting (AFX), en het materiaal met as opties (AFH).

De uitvoering, opties en gekozen materialen van de tandwielkasten zijn gekozen met de volgende toepassingen in het achterhoofd; drukpersen, robotica, turbine-vertragingen, positioneertafels, boorinstallaties en tandem-aandrijvingen.

De kenmerken en eigenschappen van de drie series zijn samengevat in de volgende tabel:

De tandwielkasten zijn leverbaar in minimaal 25 overbrengings-verhoudingen inclusief de populaire ratio 8, 12, 16, 32 en 64 en zijn meteen te selecteren in het online-selectieprogramma Design-Tool.

De AFX-tandwielkasten beschikken over speciale low-lip pressure afdichtingen.

Met de as optie ‘S4’, een holle as uitvoering, is het mogelijk deze tandwielkast te gebruiken als een opsteekkast en kan de aan te drijven as in de holle uitgaande as van de tandwielkast gestoken worden. De fixatie gebeurt middels een klemring, welke Apex Dynamics ook mee kan leveren.

Levertijd AFX en AFH tandwielkasten

Het overgrote deel van de tandwielkasten van Apex Dynamics is per direct uit voorraad leverbaar, hetgeen resulteert in een levertijd van 2-3 weken vanaf de order. Dit geldt ook voor de AF-serie, met uitzondering van de AFH-serie waarvoor wij een levertijd van 4 tot 5 weken aanhouden afhankelijk van het bestelmoment.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven