Ga naar hoofdinhoud

Afdichting voor uitlaat van dieselaggregaat

Afdichting voor uitlaten van diesel powerpacks (Foto: Beele Engineering).

Dieselgeneratoren in de vorm van kant-en-klare powerpacks op container-formaat zijn met name rondom de uitlaat van de dieselgeneratoren kwetsbaar als het om waterdichtheid gaat. Onder meer in het agressieve zeeklimaat waarin veel offshore powerpacks staan opgesteld, vormt dit een serieus probleem. Het gevaar van corrosie ligt op de loer, terwijl het binnenkomende water ook ernstige gevolgen kan hebben voor de betrouwbaarheid van de elektrische installatie. Om dat te voorkomen, levert Beele Engineering uitlaat-afdichtingen op basis van het Nofirno afdichtsysteem.

Dit afdichtsysteem is gebaseerd op de hoogwaardige Nofirno rubber. Het systeem kan een maximale temperatuur van +180 °C continu aan. Dat bleek ruim voldoende voor de uitlaat van het power pack. Bij een draaiende dieselmotor werd op de uitlaatdemper een temperatuur gemeten van maximaal +130 °C. In de doorvoering was de maximale temperatuur +70 °C.

Eigen afdichting

Het Nofirno-systeem is een eigen ontwikkeling van Beele Engineering en wordt eveneens door het bedrijf zelf geproduceerd. Alle facetten van het productieproces, van compoundering tot kwaliteitscontrole en field support, heeft het bedrijf in eigen hand. Dat garandeert niet alleen een hoge product- en dienstkwaliteit, maar zorgt er ook voor dat in voorkomende gevallen maatwerk-oplossingen mogelijk zijn.

Van belang voor bijvoorbeeld offshore-omgevingen, waar ook strenge eisen worden gesteld aan de brandveiligheid: het systeem van Beele Engineering combineert de waterafdichtende functie met een hoge brandwerendheid. Daarnaast werd tijdens levensduurtesten aangetoond dat het Nofirno-systeem een levensduur zou hebben van 50 jaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven