Ga naar hoofdinhoud

Adverteerders, hoed u voor fraude!

Ondernemers kennen het fenomeen al langer: je plaatst éénmalig ergens een advertentie (al is het maar in het clubblad van de hockeyvereniging). Prompt melden zich allerlei figuren die beweren dat u heeft toegezegd dezelfde advertentie voor een bedrag x te plaatsen in hun (meestal zeer vage) uitgave. Of u even de fax wilt tekenen of de mail retourneren. Onder meer de Kamer van Koophandel heeft in het verleden regelmatig gewaarschuwd voor advertentiefraude. Het lijkt er op dat het jachtterrein is verschoven naar de vakbladen.

Een aantal van onze gewaardeerde relaties werd benaderd door een persoon die claimde de drukker van Aandrijftechniek te zijn. Het advertentiecontract zou afgelopen zijn en hij wilde weten of de bestaande advertentie opnieuw geplaatst zou moeten worden. Gelukkig waren onze relaties attent en zo verstandig om even door te vragen, waarna bleek dat de persoon in kwestie helemaal niet namens Aandrijftechniek werkte.

Mocht u benaderd worden: de Eisma Mediagroep waartoe onder meer Aandrijftechniek behoort, benadert en onderhoudt voor een groot deel zelf de contacten met zijn relaties. Voor een klein aantal titels en acties worden wel externe bureaus ingeschakeld. Wij zullen in geen geval een drukker inschakelen! Als u ook maar de geringste twijfel heeft dat het hier gaat om fraude met advertenties zijn de redactie en commerciële medewerkers graag bereid u te informeren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven