Ga naar hoofdinhoud

Additive manufacturing is klaar voor productie op industriële schaal

Evolve Additive Solutions is erin geslaagd om de flexibiliteit van additive technologie te combineren met de productiecapaciteit en de kwaliteit van spuitgieten (foto: Evolve Additive Solutions)

Evolve Additive Solutions is erin geslaagd om de flexibiliteit van additive technologie te combineren met de productiecapaciteit en de kwaliteit van spuitgieten. Met een volledig geïntegreerd B&R automatiseringssysteem levert het Evolve SVP Scalable Volume Production platform de precisie en betrouwbaarheid om van additive productie een reëel alternatief te maken voor snelle, massa-aangepaste serieproductie.

Additive technologie heeft haar waarde bewezen bij het maken van prototypes, maar materiaalkwaliteit en eenheidskosten hebben tot nu toe de toepasbaarheid op eindproducten tegengehouden. Evolve is er nu in geslaagd om deze barrières weg te nemen. Haar SVP (Scalable Volume Production) platform is uitgerust met een complete B&R-oplossing die motion control, procesbesturing, veiligheid en HMI integreert, evenals IIoT-connectiviteit. “Met de betrouwbare hoge prestaties van onze B&R-oplossing zijn we klaar om additive technologie naar de productievloer van de slimme fabriek van morgen te brengen,” zegt Evolve CEO Steve Chillscyzn.

Tien keer sneller

De basis van het Evolve’s platform is de STEP-technology, wat staat voor selective thermoplastic electrophotographic process-technologie. Deze technolgie brengt lagen materiaal aan – vergelijkbaar met een 2D-laserprinter – en smelt deze vervolgens samen tot driedimensionale onderdelen met gelijke dichtheid en kwaliteit. Deze benadering bereikt snelheden die tot tien keer hoger liggen in vergelijking met andere industriële 3D-printers. Het heeft ook de mogelijkheid om onderdelen van meerdere materialen en meerdere kleuren te maken.

Nauwkeurigheid is kwaliteit

De materiaaleigenschappen behoorden tot de belangrijkste obstakels voor het gebruik van additive technologie in serieproductie. Met de B&R motion control oplossing is Evolve in staat om de uitlijning van de 2D-geprinte lagen tussen de heen en weer bewegende platen en de bewegende band nauwkeurig te synchroniseren. In combinatie met een druk- en temperatuurregeling tijdens de versmeltingsfase is Evolve in staat een gemiddelde oppervlakteruwheid van slechts vier micron te bereiken, zelfs zonder nabewerking.

Industrieel IoT klaar voor duurzaam succes

Met het B&R systeem is het platform van Evolve uitgerust om haar klanten een slimme oplossing te bieden die ze nodig hebben om concurrerend te blijven. Met digitale in de cloud opgeslagen mallen, kunnen ze overal ter wereld identieke onderdelen produceren en nieuwe ontwerpen implementeren zonder nieuwe fysieke mallen hoeven te produceren. Geavanceerde onderhoudsoplossingen en machine-upgrades kunnen op afstand worden geïmplementeerd om zodoende de beschikbaarheid te optimaliseren en tegelijkertijd de kosten te verlagen.

Ook interessant: 3D-printen met hoge herhaalbaarheid dankzij technologie van B&R

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven