Ga naar hoofdinhoud

AC drive voor pompen en ventilatoren

Met de 100 Flow biedt Vacon een AC drive die specifiek is ontwikkeld en geoptimaliseerd voor pomp- en ventilatortoepassingen. De drive biedt verschillende flowcontrol functies voor bijvoorbeeld water-, afvalwater en gebouwautomatiserings applicaties. Daarbij combineert hij de vormgeving van de Vacon 100 met geavanceerde functies voor flow control processen.

Bij de ontwikkeling van de AC drive is onder meer aandacht besteed aan de gebruikersvriendelijkheid hetgeen tot uiting komt in de volledig grafische meertalige display, configuratie wizards en intuïtieve ingebouwde blokprogrammeerfuncties. Hiermee is de AC drive af te stemmen op speciale eisen zoals deze bijvoorbeeld gelden bij retrofit installaties. Verder verbeteren de drives de efficiëntie en redundantie van pompsystemen; bijvoorbeeld door de beschikbare Multimaster en Multifollower functies voor het simultaan aansturen van meervoudige pompen.

Elke systeemintegratie is mogelijk door gebruikt te maken van Ethernet gebaseerde communicatieprotocollen zoals EtherNet/IP, Profinet I/O en Modbus TCP. Een Safe Torque Off (STO) functie en een ATEX gecertificeerde motor beschermen de drive tegen onder meer te hoge temperaturen. Tot slot is hij beschikbaar in de vermogensklassen van 0,55 kW – 160 kW en een spanningsrange van 230 V – 500 V.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven