Ga naar hoofdinhoud

Abi introduceert RVS kegelwielreductor

Extreem hygiënisch en een hoog rendement zijn de kernwoorden van de nieuwe roestvast stalen kegelwielreductor type KRSH4 van Abi. Hiermee breidt het bedrijf zijn programma RVS motoren en reductoren uit en versterkt daarmee haar marktpositie in de voedingsmiddelenindustrie.

De regelgeving met betrekking tot hygiëne in de voedingsmiddelenindustrie zorgt ervoor dat de reinigbaarheid van machines en machineonderdelen steeds belangrijker wordt. De door Abi in eigen huis gemaakte roestvast stalen aandrijvingen zijn geschikt voor deze hoge eisen. De kegelwielreductoren zijn gemakkelijk te reinigen en kunnen zonder beperkingen met hoge druk worden afgespoten. Net als de overige producten uit dit programma is de nieuwe kegelwielreductor IP69k gecertificeerd.

Conform EHEDG en HACCP

De KRSH kegelwielreductor is vervaardigd uit gegoten en elektrolytisch gepolijst RVS 304, conform EHEGD. De beschermingsklasse is IP69k, wat betekent dat deze hogedrukspuitbestendig is volgens DIN 40050. De maximale waterdruk is 100 bar, met een maximale temperatuur van 80˚C. Dit zorgt voor moeiteloze hogedrukreiniging.

Het oppervlak is glad en de randen zijn afgerond, hierdoor is de vertragingskast geschikt voor toepassingen binnen de omgevingen die hieraan moeten voldoen volgens de HACCP-voorschriften. Ook past de reductor in situaties met speciale vereisten met betrekking tot hygiëne en reiniging of extreem vochtige omgevingen. Voorbeelden zijn te vinden in de voedsel- en zuivelproductie, vlees-, vis- en pluimveeverwerking en de farmaceutische industrie.

Kegelwielreductor

Dankzij de drietraps uitvoering zijn overbrengverhoudingen mogelijk van 6,6:1 tot 319:1. Het maximaal over te brengen koppel varieert per overbrengverhouding tot 310Nm. Het ontwerp maakt de montage van standaard IEC-motoren mogelijk, van IEC71 tot IEC112. Het flexibele askoppeling-montagesysteem zorgt voor een eenvoudige montage en perfecte uitlijning.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven