Ga naar hoofdinhoud

ABB opent innovatie- en trainingscampus in Oostenrijk

Op de campus zal B&R nauw samenwerken met internationale klanten, bedrijven en start-ups uit de hele regio, evenals onderzoeks- en onderwijsinstellingen om samen automatiseringsoplossingen te ontwikkelen en de talenten op te leiden die nodig zijn voor de fabrieken van de toekomst (foto: ABB)

ABB opende zijn nieuwe wereldwijde innovatie- en trainingscampus op het hoofdkantoor van B&R in Eggelsberg, Oostenrijk, het wereldwijde centrum voor machine- en fabrieksautomatisering. De nieuwe campus zal tot 1.000 extra hightech-banen creëren en omvat diverse onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria evenals wereldwijde trainingsfaciliteiten voor maximaal 4.000 mensen per jaar. ABB investeerde 100 miljoen euro in de uitbreiding van het hoofdkantoor van B&R.

Campusinnovaties rond kunstmatige intelligentie en machine- en fabrieksautomatisering zullen een essentiële rol spelen bij het ontsluiten van het potentieel van toekomstige industriële productie. Het is belangrijk in sectoren zoals elektronica, e-mobiliteit, voedsel en drank, recycling, logistiek of landbouw. Ze zullen de productiviteit en flexibiliteit verhogen, klanten helpen duurzamer te worden en dichter bij hun eindmarkten te produceren.

ABB CEO Björn Rosengren zei: “Innovatie zit al meer dan 130 jaar in het DNA van ABB en onze divisie, B&R, is een echte innovatiehotspot voor de transformatie naar meer geautomatiseerde productie. De officiële opening van deze campus is een moment van trots voor ABB omdat we kwalitatieve banen creëren en samen met onze klanten de machines en fabrieken van de toekomst vormgeven.”

Een impressie van een deel van de nieuwe innovatie- en trainingscampus in Oostenrijk (foto: ABB)

Geïntegreerde productie, onderzoek en training

De nieuwe campus breidt de totale oppervlakte van het hoofdkantoor van B&R uit tot meer dan 100.000 m². Hiermee is B&R een van de grootste locaties voor geïntegreerde productie, onderzoek en opleiding in Midden-Europa, met momenteel ongeveer 2.400 medewerkers. De uitbreiding maakt ook ruimte vrij voor extra productiecapaciteit om aan de toenemende vraag naar B&R-producten te kunnen voldoen.

Automatiseren

Volgens onderzoek van ABB zijn 80% van de bedrijven in Europa en de VS van plan om hun productie verder te automatiseren en 70% denk aan near of reshoring van de productie. Het wereldwijde adresseerbare marktvolume voor machine- en fabrieksautomatisering wordt momenteel geschat op 20 miljard dollar per jaar en zal naar verwachting toenemen tot 31 miljard dollar per jaar tegen 2030.

Productportfolio

Met de overname van B&R in 2017 is ABB het enige bedrijf dat industriële automatiseringsklanten het volledige scala aan geïntegreerde hardware- en softwareoplossingen biedt op het gebied van besturing, aandrijving, robotica, detectie, evenals analyse en elektrificatie.

De innovatie- en trainingscampus van ABB zal dienen als een open innovatiehub (foto: ABB)

Hub voor open innovatie en onderwijs

De innovatie- en trainingscampus van ABB zal dienen als een open innovatiehub, waar B&R nauw zal samenwerken met internationale klanten, bedrijven en start-ups uit de hele regio, evenals onderzoeks- en onderwijsinstellingen om samen automatiseringsoplossingen te ontwikkelen en de talenten die nodig zijn voor de fabrieken van de toekomst.

Onderwijs

“We hebben momenteel een recordaantal vacatures in Oostenrijk. Tegelijkertijd zijn er momenteel meer mensen aan het werk dan ooit tevoren. Dit maakt het des te belangrijker om de vaardigheidskloof te dichten om gelijke tred te houden met de digitale transformatie en de kansen te grijpen die deze biedt. De nieuwe campus van B&R met zijn duale opleidingsprogramma is een belangrijk voorbeeld van hoe Europese productiebedrijven het voortouw kunnen nemen met vaardigheidsinitiatieven en innovatie om met succes tegemoet te komen aan de huidige economische en maatschappelijke uitdagingen”, aldus de Oostenrijkse minister van Arbeid Martin Kocher.

Jörg Theis, President van B&R: “Onderwijs krijgt de hoogste prioriteit op de campus. Onze Automation Academy biedt jaarlijks inspiratie- en opleidingsmogelijkheden voor maximaal 4.000 studenten, leerlingen, experts van klanten en medewerkers van over de hele wereld.” B&R is van plan om in samenwerking met kennisinstellingen duaal onderwijs aan te bieden op universitair niveau.

B&R onthult nieuwe merkidentiteit

Met de nieuwe campus heeft B&R ook een nieuwe merkidentiteit onthuld die een visuele verbinding creëert tussen B&R en ABB. “Ons nieuwe visuele ontwerp onderstreept de sterke toewijding van ABB aan B&R als een categoriemerk en toont de kracht van B&R en ABB terwijl we samen groeien en samenwerken. Deel uitmaken van die grotere familie creëert veel nieuwe mogelijkheden voor elke medewerker om proactief vorm te geven aan hun carrière”, aldus Jörg Theis, President van B&R.

Duurzame campus

Als onderdeel van haar duurzaamheidsstrategie 2030 verwacht ABB tegen het einde van het decennium koolstofneutraliteit te bereiken in al haar eigen activiteiten. Bij B&R in Oostenrijk heeft ABB een van de grootste fotovoltaïsche (PV) systemen voor eigen verbruik geïnstalleerd. Extra PV-modules op de campus zullen het totale vermogen nu verhogen tot 1,8 MW. Het eigen verbruik is ongeveer 98 procent.

Bij B&R in Oostenrijk heeft ABB een van de grootste fotovoltaïsche (PV) systemen voor eigen verbruik geïnstalleerd (foto: ABB)

Ook interessant: BAM en ABB samen in elektrificatie ferry’s Noordzeekanaal

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven