Ga naar hoofdinhoud

ABB neemt NEMA-motoren divisie van Siemens over

ABB heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van de laagspanningsactiviteiten van NEMA-motoren van Siemens (foto: Siemens)

ABB heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van de laagspanningsactiviteiten van NEMA-motoren van Siemens. Deze overname, waarvan de productie plaatsvindt in Guadalajara, Mexico, biedt een goed gewaardeerde productportefeuille, een lang gevestigd klantenbestand in Noord-Amerika en een ervaren operationeel, verkoop- en managementteam. Het bedrijf heeft ongeveer 600 mensen in dienst en genereerde in 2021 een omzet van ongeveer 63 miljoen dollar. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt. De transactie zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2023 worden afgerond.

Deze transactie maakt deel uit van de groeistrategie van de divisie Motion, en zal de NEMA-motordivisie in staat stellen haar productaanbod te verbeteren, haar relaties met de toeleveringsketen uit te breiden en de ondersteuning aan haar Noord-Amerikaanse klantenbestand te verbeteren. Het biedt ook de mogelijkheid om de klanten in Mexico beter te ondersteunen met lokale productie en verkoop. ABB verwacht te kunnen profiteren van de synergieën die zullen ontstaan. Daarnaast zal het gebruikmaken van de R&D-expertise, de relaties met de toeleveringsketen en de markttoegang om het gecombineerde portfolio volledig tot zijn recht te laten komen.

Het bedrijf heeft ongeveer 600 mensen in dienst en genereerde in 2021 een omzet van ongeveer 63 miljoen dollar (foto: Siemens)

Margeverhogend effect

“Deze overname creëert een sterke waarde voor ABB’s NEMA-motordivisie”, zegt Tarak Mehta, President ABB Motion. “Door te investeren in het bedrijf en verkoopkansen te creëren in Noord-Amerika en met name Mexico, zal dit bedrijf binnen 24 maanden een margeverhogend effect hebben op de activiteiten van ABB Motion.”

“We waarderen de kwaliteit en het ontwerp van deze motoren al lang,” voegde Jesse Henson, President van ABB’s NEMA motors divisie, toe. “Nu we het team achter hen hebben ontmoet, heb ik er nog meer vertrouwen in dat we samen onze gecombineerde activiteiten sneller kunnen laten groeien dan elk van ons alleen zou kunnen. We kijken ernaar uit om de laagspannings NEMA-motorportfolio van Siemens toe te voegen aan ons bestaande aanbod van industriële elektromotoren van ABB en Baldor-Reliance.”

NEMA-motoren

De wereldwijde NEMA motor industrie, ruwweg 2,7 miljard dollar in omvang, omvat industriële elektromotoren die voornamelijk worden gebruikt in Noord-Amerika. NEMA-motoren zijn essentiële componenten die worden gebruikt om apparatuur te laten draaien in industrieën zoals voeding en drank, olie en gas, mijnbouw en aggregaat, en water en afvalwater en in toepassingen zoals die voor het verplaatsen van lucht, vloeistoffen en eenheden.

Ook interessant: ABB Food Safe aandrijvingen voor hygiënische condities

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven