Ga naar hoofdinhoud

ABB neemt Codian Robotics in Ede over

Codian Robotics produceert hygiënische ontworen robots voor hygiënegevoelige industrieën zoals de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de farmaceutische industrie. (foto: Codian Robotics)

ABB heeft op 1 oktober Codian Robotics in Ede overgenomen, leverancier van deltarobots die voornamelijk worden gebruikt voor nauwkeurige pick-and-place-toepassingen. Het aanbod van Codian Robotics omvat een hygiënische ontwerplijn, geschikt voor hygiënegevoelige industrieën zoals de voedingsmiddelen- en drankenindustrie en de farmaceutische industrie. Met de transactie versnelt ABB zijn betrokkenheid bij het groeiende veld van de delta robots.

De overname onderstreept de focus van ABB op innovatieve technologie en helpt klanten om het potentieel van automatisering volledig te realiseren en hun flexibiliteit te vergroten in een snel veranderend bedrijfslandschap. De technologieën en kennis van Codian Robotics vormen een goede aanvulling op ABB’s aanbod voor voedings- en drank, farmaceutische en servicerobotica en logistieke oplossingen. Ook bieden de Edese robots ondersteuning aan het op machines gerichte robotica-aanbod van ABB.

Delta robots

Codian Robotics heeft in de loop der jaren een uitgebreid productportfolio ontwikkeld. De wereldwijde aanwezigheid en industriële expertise van ABB zal het bedrijf helpen om het portfolio wereldwijd beschikbaar te maken. De meeste robots in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zijn niet ontworpen zijn om voedsel aan te raken. Het portfolio van Codian Robotics heeft een hygiënisch ontwerp dat een veilige, open voedselverwerking mogelijk maakt.

Grote behoefte aan hygiënische robots

Momenteel is er een sterke behoefte aan pick-and-place robots die zorgen voor hoge hygiënische normen, versneld door de COVID-19 pandemie. Klanten in de voedingsmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en de logistiek zijn vooral geïnteresseerd in de mogelijkheden van automatisering, waardoor de toeleveringsketens kunnen blijven functioneren en het welzijn van de werknemers wordt beschermd.

In combinatie met portfolio B&R

Door de overname kan ABB zijn klanten in de toekomst een breder scala aan deltarobots en geïntegreerde oplossingen uit één hand aanbieden. Dit draagt bij aan de strategie van ABB op het gebied van op machines gerichte robotica, die de automatisering van machines en de besturing van robots in één platform integreert. Samen met het portfolio van B&R kan ABB in de toekomst klanten volledig geïntegreerde oplossingen bieden, wereldwijd en voor alle industrieën.

Codian blijft Codian

Met de overname werd Ariane L. Buining de managing director van Codian. Frederik Hartman, de oprichter van Codian Robotics en ontwikkelaar van de delta pick-and-place robots, zal bij Codian Robotics blijven werken. Codian Robotics heeft wereldwijd twintig mensen in dienst. Het bedrijf zal zijn klanten rechtstreeks blijven bedienen.

Voor de klanten verandert er niets. Ze kunnen in Ede terecht voor het mechanische gedeelte en integratie met alle grote besturingssystemen. Ook blijven de medewerkers adviseren, hun kennis delen en met klanten samenwerken om ervoor te zorgen dat ze de best mogelijke oplossing krijgen.

Eerste publicatie Aandrijftechniek 7 oktober 2020

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven