Ga naar hoofdinhoud

ABB breidt met overname portfolio flexibele automatisering uit

ABB neemt ASTI Mobile Robotics Group (ASTI) overnemen. Hiermee kan ABB een compleet portfolio aanbieden voor de volgende generatie van flexibele automatisering. (foto’s: ABB)

ABB heeft aangekondigd dat het de ASTI Mobile Robotics Group (ASTI) zal overnemen, fabrikant van autonome mobiele robots (AMR). Hiermee wordt het aanbod van ABB op het gebied van robotica en automatisering uitgebreid, waardoor ABB een compleet portfolio aanbiedt voor de volgende generatie van flexibele automatisering.

De overname, een belangrijk onderdeel van ABB’s externe groeistrategie, werd op 19 juli ondertekend en zal naar verwachting medio zomer 2021 worden afgerond. Beide partijen zijn overeengekomen geen details over de overnameprijs bekend te maken.

Autonome mobiele robots

ASTI, dat in 1982 werd opgericht, heeft haar hoofdkantoor in Burgos, Spanje en stelt meer dan 300 mensen tewerk in Spanje, Frankrijk en Duitsland. Het bedrijf is voor het grootste deel in handen van Veronica Pascual Boé, die ook CEO is. Vandaag ondersteunt het een van Europa’s grootste geïnstalleerde vloten van autonome mobiele robots en heeft het een breed klantenbestand in de automobielsector, logistiek, voeding & drank en farmaceutica in twintig landen. Sinds 2015 heeft het bedrijf een groei van bijna dertig procent op jaarbasis en mikt het op ongeveer 50 miljoen dollar aan inkomsten in 2021.

Volledig automatiseringsportfolio

Sami Atiya, President van ABB’s Robotics & Discrete Automation business: “Met deze overname zal ABB het enige bedrijf zijn dat een volledig automatiseringsportfolio van AMR’s, robots en machineautomatiseringsoplossingen aanbiedt, van productie tot logistiek point of consumption. Dit is een gamechanger voor onze klanten, aangezien zij zich aanpassen aan de geïndividualiseerde consument en kansen grijpen die zich voordoen door aanzienlijke veranderingen in de consumentenvraag.”

Sami Atiya, President van ABB’s Robotics & Discrete Automation business en Veronica Pascual Boé, CEO van ASTI

Volledig flexibele netwerken

AMR’s kunnen flexibiliteit ondersteunen, van productie, logistiek, intralogistiek en fulfillment tot retail- en gezondheidszorgomgevingen. Dit zal de gemeenschappelijke visie van ABB en ASTI mogelijk maken om klanten te helpen de huidige lineaire productielijnen te vervangen door volledig flexibele netwerken, waar intelligente AMR’s autonoom materialen, onderdelen en afgewerkte producten navigeren tussen slimme verbonden werkstations, in fabrieken, logistieke centra, laboratoria, winkels of ziekenhuizen.

Portfolio

ASTI’s AMR-portfolio omvat autonome sleepvoertuigen, goederen-naar-persoon oplossingen, unit carriers en box movers, evenals een uitgebreid softwareaanbod, variërend van voertuignavigatie en -controle, vloot- en orderbeheer en cloud-gebaseerde traceerbaarheidssystemen. Deze zullen worden geïntegreerd met ABB’s portefeuille van robots, machineautomatisering, modulaire oplossingen en softwaresuites, waaronder RobotStudio, de simulatie- en programmeertool van ABB Robotics.

Nieuwe fabriek

Het hoofdkantoor van ASTI in Burgos, Spanje wordt het AMR-hoofdkantoor van ABB, onder leiding van Pascual Boé. ABB zal de productiecapaciteit van het AMR-hoofdkantoor aanzienlijk uitbreiden om de geplande verkoopuitbreiding in Europa en Noord- en Zuid-Amerika te ondersteunen. Om het groeipotentieel voor AMR’s in China en Azië te bevorderen, zal ABB ook een Aziatische AMR-hub oprichten, met inbegrip van de volledige waardeketen en productie, in haar nieuwe robotica fabriek, die in 2022 in Shanghai zal worden geopend. China, ’s werelds grootste markt voor robotica, zal tegen 2025 naar verwachting goed zijn voor een jaaromzet van 1,8 miljard dollar aan AMR.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven