Ga naar hoofdinhoud

Aansluitsysteem voor datalijnen

Met de Gigabit klem biedt Metz Connect – vertegenwoordigd door Lothar Garb – een aansluitsysteem dat ontwikkeld is voor datalijnen in permanent geïnstalleerde wandapparatuur. Het aansluitsysteem is geschikt voor Ethernet en biedt een alternatief voor de steekbare RJ45-oplossing bij onder meer netwerk camera’s, WiFi-spots, brandmeldsystemen en alarm- en toegangscontrolesystemen.

Systeemdenken staat bij het bedrijf centraal. Zo is een directe aansluiting van de installatielijn (permanent Link) mogelijk zonder de noodzaak van een voorgeconfectioneerde patchkabel of een veldgeconfectioneerde steker met speciaal gereedschap. Daarbij is te besparen op een contactdoos.

De voordelen van een directe aansluiting liggen in de compacte bouwvorm voor de vlakbouwende apparatuur, de verhoogde veiligheid door een binnenliggende kabelaansluiting, kostenvoordelen in de systeemaansluiting en een relatief grote aansluitvriendelijkheid.

Twee uitvoeringen
Het Ethernet aansluitsysteem is beschikbaar in twee klemvarianten: de Gigabit klemmen voor dataoverdracht in het Gigabit bereik en de Megabit klemmen die geschikt zijn voor dataoverdrachten tot 100 Mbit. Beiden varianten zijn beschikbaar in afgeschermde en niet afgeschermde variant en tevens geschikt voor stroomtoevoer via PoE+. Het contact van de geleiders loopt over een IDC-contact en is geschikt voor 2- en 4-parige kabels. De kabelaansluiting is zowel horizontaal als verticaal uit te voeren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven