Ga naar hoofdinhoud

Eén aansluiting voor complete servobesturing

Met de ontwikkeling van de Sinamics S210 heeft Siemens een compleet systeem voor elektrische aandrijftechnologie gelanceerd met nieuw ontwikkelde enkelassige servoregelaars, speciaal aangepaste servo motoren en volledig opnieuw ontworpen bekabeling. De focus ligt zowel op hoge prestaties als op gebruiksgemak. Het resultaat is een complete servobesturing met een hoge dynamiek en precisie, die belangrijke veiligheidsfuncties integreert, eenvoudig kan worden geconfigureerd en snel in gebruik kan worden genomen.

De S210 servoregelaar en 1FK2 servomotor zijn optimaal op elkaar afgestemd en worden met slechts een kabel op elkaar aangesloten. Deze kabel zorgt voor energietoevoer, encodersignaal en aansturing van de optionele houdrem.

Servobesturing

Omdat de nieuwe enkelassige converters zijn ontworpen voor gebruik met de eveneens nieuw ontwikkelde motoren met een vermogen van 50 W tot 750 W, is de engineering voor de machinebouwer eenvoudiger geworden. Als de motor wordt geselecteerd op basis van dynamiek en koppel, resulteert dit automatisch in de bijbehorende regelaar op basis van de motorspecificaties. Dit is een voordeel bij planningssystemen met het oog op de grote verscheidenheid aan producten en varianten.

De ingebruikname van de Sinamics S210-converter gebeurt via de webserver en via afstemming met ‘One Button Tuning’ voor automatische optimalisatie van de controleparameters. Het gedrag van de aangesloten mechanica kan via verschillende selecteerbare dynamische niveaus aangepast worden.

Meerassige bediening

Als controller op hoger niveau gebruikt de regelaar de Simatic S7-1500 of S7-1500 T-CPU met geavanceerde motion control-functies voor meerassige bediening. Regelaars en motoren kunnen de setpointspecificaties van de Simatic S7-1500T volgen met maximale dynamiek en nauwkeurigheid. In elk geval wordt de positioneringsfunctie overgenomen door de Simatic-controller die is aangesloten via Profinet.

De regelaar is met een hoogte van 17 cm en een breedte van 4,5 tot 7 cm compact en neemt weinig ruimte in in de besturingskast.

De regelaars hebben een aantal geïntegreerde veiligheidsfuncties. De eerste modellen hebben Safe Torque Off (STO) en Safe Stop 1 (SS1) aan boord. Beide Safety Integrated-functies kunnen worden geregeld via Profisafe; de veiligheidsfunctie STO ook via bedrading op de regelaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven