Ga naar hoofdinhoud

Aanraakschermen voor industriële toepassing

Pro-face, specialist in bedieningspanelen met aanraakschermen voor de industrie, heeft een aantal nieuwe producten geïntroduceerd. Het gaat om schermen met VGA-resolutie, een scherm dat compatibel is met Siemens MPI en een scherm met een extra fel TFT-display dat in zonlicht afleesbaar is.

De schermen kunnen worden aangesloten op vrijwel alle PLC’s in de markt. Voor de programmering van al deze 5,7″ schermen wordt gebruik gemaakt van GP-Pro EX V2.51.

Siemens MPI compatible

De AST3302B (foto boven) is een HMI aanraakscherm dat specifiek is ontwikkeld voor communicatie met Siemens PLC’s via het MPI protocol. Dank zij de directe MPI-poort kan het display zonder converters worden aangesloten op de MPI-poort van de Siemens PLC’s. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de reguliere Siemens bekabeling. Het ‘blue mode’ scherm heeft een seriële poort voor aansluiting van een tweede PLC of temperatuurregelaar en een USBpoort om bijvoorbeeld printers en scanners aan te sluiten.

    

VGA-scherm
De AGP3310 en AGP3360 (foto links) zijn twee aanraakschermen met een hoge resolutie: 640×480 pixels (VGA). Met deze resolutie, die vier maal hoger is dan bij normale displays van deze maat, kunnen gedetailleerde afbeeldingen en processen op de schermen worden weergegeven. De AGP3360 heeft als extra boven de AGP3310 een video ingang waar een PAL of NTSC camera op kan worden aangesloten.

In zonlicht afleesbaar

De AGP3300U (foto rechts) is een HMI aanraakscherm met een extra fel TFT display. Dit model is speciaal ontwikkeld voor gebruik in omgevingen met een hoge lichtintensiteit. Hierbij kan worden gedacht aan scheepvaart, vervoersmiddelen, parkeersystemen, alle soorten buitentoepassingen en helder verlichte productieruimtes.

Door gebruik te maken van een extra helder backlight en van een polarisatiefilter wordt een netto lichtopbrengst van meer dan 1000 cd/m2 verkregen. Dat is ruim vier keer zoveel als de normale HMI schermen. Ondanks de hoge lichtopbrengst heeft het backlight een levensduur van 75.000 u.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven