Ga naar hoofdinhoud

Aandrijvingen voor papierindustrie

Tsubakimoto heeft in de aandrijftechniek een breed gamma aan betrouwbare producten ontwikkeld, specifiek voor de zware omstandigheden in de papier- en pulpindustrie

Tsubakimoto heeft in de aandrijftechniek een breed gamma aan producten ontwikkeld, specifiek voor de zware omstandigheden in de papier- en pulpindustrie. Tsubaki heeft een uitgebreide productbrochure op haar website gezet voor iedereen die zich bezighoudt met de bediening en het onderhoud van de talrijke processen in de papierproductie als hulpmiddel om de nagestreefde productiviteit en efficiëntie te halen.

Het hele productieproces bestaat van het begin tot het einde uit een constante stroom van materialen – van de oorspronkelijke houtsnippers tot de uiteindelijke papierrol en elk onderdeel van het proces kan profiteren van de door Tsubaki’s technici ontworpen verbeteringen. Van de aandrijfketting en kettingwielen tot de askoppelingen en tandwielvertragingen: Tsubaki levert een breed assortiment om de totale eigendomskosten (TCO) te verlagen en de productiviteit en winst te verhogen.

Smeervrije ketting

Tsubaki heeft een serie producten ontwikkeld, zoals de Lambda-ketting: een smeervrije ketting die met olie geïmpregneerde sinterbussen heeft om het smeermiddel vast te houden, zodat geen externe smering nodig is en de ketting aanzienlijk langer meegaat. Deze ketting kan worden gecombineerd met kettingwielen die volledig met een diepgeharde laag bedekt zijn, wat een uitstekende slijtvastheid geeft en voor een lange levensduur zorgt.

Peter de Blok, Sales Manager bij Tsubakimoto Europe: “Tsubaki investeert veel in R&D en levert een productpalet dat voor alle industrietakken en omgevingen is ontwikkeld. Hierdoor hebben we meestal een oplossing die vele malen duurzamer is dan een gebruikelijke ketting, ook voor toepassingen waarin de slijtage van oudsher zwaar is. Voor we een onderdeel voorschrijven gaan we ter plaatse kijken, zodat we de unieke vereisten van elke taak kennen en de totale eigendomskosten (TCO) van onze ketting nauwkeurig kunnen inschatten.”

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven