Ga naar hoofdinhoud

Aandrijvingen voor start-stop-toepassingen

Transportsystemen definiëren, inbouwvarianten kiezen, netto belasting bepalen. Lenze maakt het eenvoudiger (foto: Lenze)

Met de nieuwe Lenze Smart Products voor rollen- en kettingbanen is het eenvoudig de juiste keuze te maken. In plaats van moeizame keuzes biedt het concept voorgedefinieerde oplossingen met passende mechatronische aandrijfoplossingen voor een duidelijk omschreven toepassingen. De aandrijvingen vormen in combinatie met smartphones echte vertegenwoordigers van Industrie 4.0 en kunnen eenvoudig worden ingezet.

Wanneer het vaste toerental van de motor via de Lenze smartphone app vrij kan worden gekozen en de reductor ook nog een grote speelruimte voor de draaimomentomzetting biedt, is het toepassingsgebied van een afzonderlijk type aandrijving in grote mate afgedekt. Achter de mechatronische aandrijfoplossingen gaat de filosofie van de standaardisatie schuil.

Aandrijvingen voor intralogistiek

In de Outline-variant kunnen de Smart Products voor rollen- en kettingbanen met eenvoudige montage- en onderhoudsconcept worden ingebouwd. Bij de Inline-varianten kunnen de storingsarme motorreductoren in het machineframe worden geïntegreerd. Beide bouwvormen bestrijken zes belastingklassen tussen 1000 kg en 5200 kg.

Een belangrijk doel bij de ontwikkeling van het concept ging over de prestaties heen, namelijk met het mechanisme van Industrie 4.0 zo eenvoudig mogelijke en wereldwijd inzetbare oplossingen te ontwikkelen. Alleen dan is het mogelijk stappen te zetten op alle mogelijke facetten van de life cycle cost.

Zo moet men aan de ene kant niet te veel moeite hoeven steken in de zoektocht naar de juiste aandrijfoplossing. Aan de andere kant moeten dan de definitie, inbouw en parametrering eenvoudig zijn. Bovendien moest het geheel worden aangevuld met alles wat voor de goede documentatie en constructie van kant en klare bouwstenen noodzakelijk is: CAD-tekeningen, datasheets en Eplan-macro’s.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven