Ga naar hoofdinhoud

80.000 km onderhoudsvrij met Rollon Speedy Rail

De Rollon Speedy Rail is dynamisch, robuust en veerkrachtig en verkrijgbaar als lineaire geleiding en als lineaire as. (foto: Rollon)

Met hun combinatie van hoge dynamiek en mechanische robuustheid bieden de modulaire systemen van de Rollon Speedy Rail maximale efficiëntie, zelfs in moeilijke omgevingen. Dit maakt de geleidingen geschikt voor een verscheidenheid aan automatiseringstaken in de machine- en installatiebouw.

Of het nu gaat om auto-assemblage, laslijnen, houtbewerking of de verpakkingsindustrie: hoge snelheden en acceleraties en een hoge belastbaarheid zijn vaak tegelijkertijd vereist, en dat in veeleisende werkomgevingen. Voor dergelijke toepassingen heeft Rollon de Speedy Rail ontwikkeld.

Hoge slijtvastheid

De modulaire lineaire systemen worden gekenmerkt door een hoge dynamiek, hoge slijtvastheid en hoge belastbaarheid en garanderen een betrouwbare en stille werking, zelfs in vochtige, vuile, schurende of corrosieve omgevingen. De Speedy Rail kan tot 80.000 km afleggen zonder dat een onderhoudsmonteur iets hoeft te doen. Dit vermindert machinestilstandtijden, verhoogt de productiviteit en bespaart kosten.

Onderhoudsvrij

De Speedy Rail is een zelfdragende en zelfrichtende rail gemaakt van geëxtrudeerd aluminium en een rolwagen. Dankzij hun structuur met holle doorsneden en de aluminiumlegering met een gehard, geanodiseerd oppervlak kunnen de systemen hoge buig- en torsiekrachten opnemen. Dit zorgt voor een optimale stabiliteit, minimale doorbuiging en maximale betrouwbaarheid.

Stalen rollen

Met de Speedy Rail kunnen portaalconstructies met een draagvermogen tot 3.000 kg worden gebouwd. De geleiders zijn voorzien van stofdichte, geplastificeerde stalen rollen (V-vormig of cilindrisch), die bestand zijn tegen vervuiling en vervuiling. De Speedy Rail heeft geen onderhoud of smering nodig.

Tot 7,5 m uit één stuk

De lineaire systemen halen snelheden tot 15 m/s met versnellingen tot 10 m/s2 en doen hun naam daarmee eer aan. Tot een lengte van 7.500 mm kan uit één stuk worden vervaardigd. Indien nodig kunnen meerdere railsegmenten met elkaar worden verbonden. Er zijn geen grenzen aan de totale lengte van de traverse paden. De verbindingen worden gemaakt met behulp van zwaluwstaartklemmen; boren of lassen is niet nodig.

Flexibele automatiseringscomponenten

De Speedy Rail kan worden gebruikt als lineaire geleiding of als lineaire as met riem- of heugelaandrijving. Dankzij hun hoge dynamiek en veerkracht zijn de lineaire eenheden ideaal voor het opzetten van twee- of drieassige Cartesiaanse systemen. Ze worden onder andere gebruikt in las- of plaatsnijsystemen en pers- en ponsmachines.

Met de snelle, robuuste en vetvrije lineaire componenten kunnen onder meer ook houtbewerkings-, verf- en keramiekbewerkingsmachines, marmerkotterbanken en automobieltoepassingen optimaal worden geautomatiseerd. Het modulaire systeem garandeert maximale flexibiliteit en ontwerpvrijheid.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven