Ga naar hoofdinhoud

8-bit PIC Microcontrollers

Microchip kondigt nieuwe 8-bit PIC microcontrollers (MCU’s) aan in 6- tot 20-pens behuizingen met configureerbare logica en een hoog integratieniveau van de perifere circuits. De PIC10F(LF)32x en de PIC1xF(LF)150x MCU’s bieden elk nieuwe periferie, waaronder configureerbare logische cellen (CLC’s), complementaire golfvormgeneratoren (CWG’s) en numeriek gestuurde oscillatoren (NCO’s), waarmee nieuwe functies worden geïntroduceerd voor MCU’s met een beperkt aantal pennen.

Deze MCU’s voor algemene doeleinden vergroten het bereik van de PIC10F, PIC12F en PIC16F series en ondersteunen nieuwe toepassingen voor microcontrollers. Hiermee kunnen ontwerpers functies toevoegen, de omvang van het ontwerp beperken en de kosten en vermogenopname verlagen voor producten als kleine huishoudelijke keukenapparaten; interieurverlichting van auto’s; elektrisch gereedschap voor de consument; verbruiksmeters en andere toepassingen.

De CLC bouwstenen van de PIC10F(LF)32x en PIC1xF(LF)150x MCU’s maken besturing via de software mogelijk van combinatorische en sequentiële logica, waarbij de on-chip tussenverbindingen van de perifere bouwstenen en I/O’s toeneemt, zodat het aantal externe componenten afneemt. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor het programmageheugen en worden er functies toegevoegd.

De CWG werkt met meer bouwstenen voor het opwekken van complementaire golfvormen met dode-band regeling en automatische afschakeling, waardoor het schakelrendement wordt verbeterd. De MCU’s bieden tevens een lage vermogenopname met stromen van minder dan 30 µA/MHz in de actieve modus en minder dan 20 nA in de slaapmodus; alsook een on-chip 16 MHz interne oscillator, een analoog-naar-digitaal omzetter (ADC) en maximaal vier impulsbreedte-gemoduleerde (PWM) bouwstenen.

Een geïntegreerde temperatuur-indicatormodule maakt goedkope temperatuurmetingen mogelijk. Microchip wordt in Nederland vertegenwoordigd door ACAL

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven