Ga naar hoofdinhoud

75 jaar Faulhaber Systems

Het verhaal van Faulhaber begint in 1947, wanneer een jonge ingenieur met de naam Dr. Fritz Faulhaber een fijnmechanica-werkplaats opricht in Schönaich, Duitsland (foto: Faulhaber)

Faulhaber viert zijn 75-jarig jubileum. Het verhaal begint aan het eind van de jaren 40, wanneer een jonge ingenieur met de naam Dr. Fritz Faulhaber een fijnmechanica-werkplaats opricht in Schönaich, Duitsland.

Tijdens zijn eerdere ontwikkelingswerk aan het revolutionaire cameramodel „Vitessa” voor het gerenommeerde bedrijf Voigtländer, had Fritz Faulhaber al het idee om een elektromotor te gebruiken om film te transporteren. Omdat hij geen motor kan vinden die klein genoeg is en met de nodige efficiëntie en prestaties werkt op batterijen, werkt hij halverwege de jaren 50 aan zijn eigen oplossing. Met de zelfdragende, scheef gewikkelde constructie, vindt hij een innovatieve aandrijftechnologie uit waarmee hij niet alleen zijn cameraprobleem oplost. Het vormt ook de basis vormen voor de toekomst van miniaturisatie in vele toepassingsgebieden wereldwijd.

Microdrive-oplossingen

Sindsdien volgt Faulhaber de trend van continue miniaturisatie met innovatieve microdrive-oplossingen. De geest van de oprichter, die zowel creatief als pragmatisch was, is vandaag nog steeds een bron van inspiratie voor het bedrijf. Er wordt gedacht op de lange termijn, met oog voor de markt en een proactieve benadering. Of zoals Dr. Fritz Faulhaber Junior, zoon van de oprichter, ooit zei: “Het is onze filosofie om technologisch altijd een neuslengte voor te lopen – maar de neus mag geen meter lang zijn.”

Familiebedrijf

Als traditioneel familiebedrijf is het voor Faulhaber belangrijk om onafhankelijke zakelijke beslissingen te kunnen nemen zonder te hoeven reageren op belangen van derden. Een belangrijk aspect is de investering in fundamenteel onderzoek. Hierdoor heeft het bedrijf – in lijn met de filosofie van de oprichter – nieuwe aandrijftechnologieën in huis die klaar zijn voor de trends van morgen, vóór klanten erom vragen. Dit vermogen om in een vroeg stadium nieuwe toepassingsgebieden voor innovatieve aandrijfsystemen te identificeren, is een van de redenen voor het succes.

75 jaar Faulhaber

In de afgelopen 75 jaar heeft de Faulhaber-familie van bedrijven veel nieuwe leden over de hele wereld in haar midden mogen opnemen. Deze zijn goed op elkaar afgestemd – niet alleen voor productontwikkeling, maar vooral voor een gesynchroniseerde productie voor meerdere locaties.

Het 75-jarig jubileum valt samen met het 60-jarig jubileum van de aanwezigheid van het bedrijf in Zwitserland. Het familielid Minimotor S.A. Faulhaber is er trots op om dit jubileum samen te vieren.

Claim voor de toekomst

Wat het bedrijf heeft geleerd van de spannende afgelopen 75 jaar is hoe belangrijk moed en een vooruitziende blik waren en zijn. Niet alleen voor Faulhaber, maar ook voor de klanten van wie de toepassingen zonder deze vooruitziende blik niet mogelijk zouden zijn geweest. Daarom heeft het bedrijf de volgende claim voor de toekomst vastgesteld: “Voor elke technologische innovatie die het leven van mensen kan helpen verbeteren, moet Faulhaber altijd de juiste aandrijfoplossing kunnen bieden.”

Ook interessant: Faulhaber krijgt nieuwe managementstructuur

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven