Ga naar hoofdinhoud

70 procent energieterugwinning met Boge-perslucht

De compressor-opstelling van Boge in de Hema-banketbakkerij in Almere (foto: Boge)

Boge Kompressoren heeft  in de centrale bakkerij van Hema in Almere drie compressoren geinstalleerd: twee frequentiegeregelde SLF40-3 compressoren en een S40-3. De SLF-compressoren zijn voorzien van een ingebouwd warmte-terugwinsysteem, de Boge Duotherm. Hiermee wordt meer dan 70 procent van de gebruikte energie teruggewonnen en gebruiksklaar gemaakt voor andere toepassingen. Dit maakt de productie in de bakkerij extra energiezuinig.

Hema produceert vanuit haar banketbakkerijen elke dag vers gebak dat met ‘liefde’ is gemaakt. Ruim 350 medewerkers werken er dagelijks met toewijding aan taarten, snacks en andere bakkerijproducten, zodat deze altijd dagvers in de winkels staan. Boge voegt daar graag nog wat extra liefde aan toe: succesnummers als de tompouce en appelkruimelvlaai worden nu extra efficiënt en ‘luchtig’ geproduceerd met Boge-perslucht.

Lage energierekening

Bob Straatsma, Hoofd Technische Dienst Hema: “Wij zijn altijd op zoek naar innovatieve manieren om de productie in de banketbakkerij extra efficient en energiezuinig te laten verlopen. De compressoren en persoonlijke service van Boge sluiten hier perfect bij aan.”

Ronald Engberts, Country Manager Boge Nederland: “Energiebesparing is de laatste jaren natuurlijk een hot issue: iedereen wil de energierekening zo laag mogelijk houden. Bij Boge ontwikkelen we daarom voor elk bedrijf graag een maatwerkoplossing, zoals ook hier bij Hema. We zijn al lange tijd dol op het gebak uit de banketbakkerij, maar we moeten toegeven dat het nu extra lekker smaakt.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven