Ga naar hoofdinhoud

KUKA presenteert wereldprimeur in Hannover

KUKA toont op de Hannover Messe diverse interessante toepassingen en een wereldprimeur (foto: KUKA)

‘Hello Industrie 4.0 – We go Digital’ is de slogan waarmee KUKA bezoekers zal begroeten tijdens de Hannover Messe die plaatsvind van 25 tot 29 April. In 2016 zal de aanwezigheid van de robot en systeembouwer uit Augsburg wederom in het teken staan van Industrie 4.0. Naast praktische toepassingen en nieuwe producten voor nieuwe markten, innovatieve toepassingen vanuit de robotica onderzoekswereld zal KUKA een wereldpremière onthullen.

Op de KUKA stand in Hal 17, de Industrial Automation hal, zal de bezoeker in staat zijn om Industrie 4.0  turn-key oplossingen en toepassingen te ervaren. Conventionele high-tech oplossingen voor de industrie zullen hand in hand gaan met de nieuwste diensten uit de IT-wereld. Bezoekers zullen ook getuige zijn van een wereldprimeur. Op ’s werelds grootste industriële vakbeurs zal de robot en systemenbouwer uit Augsburg het prototype van een nieuwe generatie robot zijn debuut laten maken. Deze is perfect uitgerust om aan de eisen te voldoen van de snelst groeiende robotmarkt: de elektronica-industrie!

Strategische samenwerking met USA

Sinds jaren bouwt KUKA intensief aan een nauwe samenwerking met de Verenigde Staten, dit jaar partnerland op de Hannover Messe. Dit geldt voor KUKA Systems, de systemintegrator tak van de KUKA, de robotoplossingen van KUKA Robotics, de mobiele oplossingen van KUKA Industries en de geautomatiseerde logistieke toepassingen van Swisslog, het jongste lid van de KUKA Group. In Noord-Amerika biedt KUKA werk aan bijna 2000 mensen. Een nieuw partnerschap tussen KUKA Roboter GmbH en een Amerikaanse lasbedrijf benadrukt het belang dat KUKA hecht aan een krachtige aanwezigheid in deze belangrijke automatisering markt.

Innovation Award voor mobiele toepassingen

KUKA zal voor de derde keer de ‘KUKA Innovation Award’ uitreiken op Hannover Messe. De wedstrijd, waarbij de winnaar 20.000 euro prijzengeld overhandigd krijgt, is gericht op het continu door ontwikkelen van innovatieve robot-automatisering in de breedst mogelijke zin maar ook om technologie, opgedaan tijdens onderzoek, om te zetten naar daadwerkelijk industriële toepassingen. In hal 17, direct naast de KUKA stand, zullen de zes finalisten hun innovatieve robot applicaties tonen. Dit jaar staat de deelname in het kader van het toepassen van de KUKA flexFELLOW in een “flexibele productie”. De flexFELLOW is KUKA’s plug & play applicatie waarbij de collaboratieve robot van KUKA, de LBR iiwa, op een verplaatsbaar platform staat waardoor hij snel te verplaatsen is naar  plekken waar hij nodig is. Oplossingen van de deelnemers laten zien hoe alledaagse problemen van eindgebruikers worden opgelost in realistische settings. De jury, die bestaat uit internationale experts, zal de winnaar van de Innovation Award tijdens de beurs huldigen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven