Ga naar hoofdinhoud

Parker’s FCC is snel en trillingsbestendig

Bij de FCC methode wordt gebruik gemaakt van speciaal hydraulisch persgereedschap waarbij niet zoveel handelingen hoeven verricht te worden (foto: Parker)

Parker Hannifin Corporation heeft met de Flared Cone Connection (FCC) een nieuwe technologie geïntroduceerd waarmee snel en eenvoudig een betrouwbare hogedruk buisverbinding kan worden gerealiseerd. Het verbindingssysteem met dubbele afdichting is ontworpen voor een nominale werkdruk tot 1550 bar en is 100% bestand tegen schokken en trillingen.

Parker Autoclave Engineers, sinds enige tijd een onderdeel van Parker, ontwierp het FCC buisverbindingssysteem. De technologie is gebaseerd op de bestaande ‘enkele kraag‘ compressie stijl fitting. Het verschil echter met conventionele ontwerpen is dat bij FCC het eind van de buis getrompt is om iedere mogelijke vorm van losschieten te voorkomen. Tijdens het vastdraaien van de wartelmoer maakt het binnenoppervlak van het getrompte buiseinde contact met de schuine kant of velling van de fitting of ventiel. De compressiekraag maakt dan tevens contact met het huis van het component om een tweede, extra veilige, metaal-op-metaalafdichting te realiseren.

De benadering van een dubbele afdichting heeft een zeer belangrijk voordeel wat betreft de betrouwbaarheid; in het bijna onwaarschijnlijke geval dat de eerste afdichting zou falen, behoudt de tweede afdichting de integriteit van de verbinding. Doordat de verbindingen met speciaal persgereedschap eenvoudig zijn te maken kan de tijdsbesparing leiden tot een behoorlijke kostenbesparing, zeker wanneer er veel verbindingen gemaakt moeten worden.

“De FCC technologie is ontworpen voor toepassingen in de offshore industrie waar een toenemende vraag is naar betrouwbare verbindingen voor middelgrote druktoepassingen,” legt Jochem Stolk uit, Territory manager Instrumentation Products/Oil & Gas bij Parker Hannifin. “Hierbij is het van groot belang dat een verbinding een zeer lange levensduur heeft omdat het repareren van lekkages in deze omstandigheden lastig al dan niet onmogelijk is. Andere toepassingen zijn in milieugevoelige omgevingen waarbij een lekkage van een verbinding verstrekkende gevolgen kan hebben. De dubbele afdichting voorkomt tevens dat er water of een andere vloeistof kan binnendringen.”

Lees meer over het monteren, de trillingsbestendigheid en het te gebruiken gereedschap van de FCC in de komende AT-aandrijftechniek nr. 2.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven