Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe ControlLogix 5580: sneller, veiliger en eenvoudiger

Met de nieuw poort en de extra capaciteit is er minder hardware voor de besturing en de communicatie nodig (foto: Rockwell Automation)

Rockwell Automation heeft de systeemprestaties van zijn Allen-Bradley ControlLogix-controllerfamilie sneller gemaakt en ondersteunt nu ook het groeiende gebruik van slimme apparaten bij de productie en in de industrie. De applicatiecapaciteit van de nieuwe ControlLogix 5580-controller is met zo’n 45 procent toegenomen en hij heeft nu ook een ingebouwde 1-gigabyte Ethernetpoort voor snelle communicatie, I/O en toepassingen met maximaal 256 bewegingsassen.

“Met deze nieuwe controller beschikken de gebruikers over voldoende capaciteit en productiemogelijkheden voor de toekomst bij het ontwerpen van slimme machines als zij naar een Connected Enterprise toewerken,” vertelt Dennis Wylie, global product manager, Rockwell Automation. “Met de nieuw poort en de extra capaciteit is er minder hardware voor de besturing en de communicatie nodig, wat het systeem minder complex, goedkoper en compacter maakt.”

Bovendien is de productselectie gemakkelijker geworden met de ControlLogix 5580-controller, doordat de gebruiker nu het juiste model kan selecteren aan de hand van het totaal benodigde aantal Ethernet-knooppunten. Eén ControlLogix 5580-controller kan tot maximaal 300 Ethernet-knooppunten ondersteunen.

De controller is ook beter beveiligd door een diepgaande bescherming tegen cyberaanvallen op fabrieken, assets en intellectuele eigendom. De controller bevat geavanceerde beveiligingstechnologieën en softwarefuncties, zoals digitaal ondertekende en versleutelde firmware, veranderingsdetectie en audit-logging.

Net als met ander Logix-controllers, kunnen technici gebruik maken van de Rockwell Software Studio 5000-ontwerpsoftware voor het configureren van de ControlLogix 5580-controller en voor het ontwikkelen van alle onderdelen van hun besturingssysteem. Gegevens hoeven maar één keer te worden gedefinieerd, en kunnen daarna gemakkelijk worden geopend en hergebruikt in de gehele Studio 5000-omgeving voor een snellere systeemontwikkeling en inbedrijfstelling.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven