Ga naar hoofdinhoud

Dekra groeit in omzet en aantal medewerkers

Bekende keurmerken van Dekra zijn KEMA-Keur en het Duitse Geprüfte Sicherheit (GS) (foto: Dekra)

Test- en certificeringsbedrijf Dekra heeft in 2015 weer een aanzienlijke groei gerealiseerd. De wereldwijde omzet komt in 2015 uit rond de 2,7 miljard euro, hetgeen een toename van iets meer dan 7 % betekent. Het aantal medewerkers steeg met zo’n 2.400 naar 37.400. De groei van Dekra komt zowel voort uit de uitbreiding van de eigen activiteiten als uit overnames. De verwachting is dat deze groei dankzij de verdere internationalisering ook in 2016 doorzet.

Dekra werd 1925 in Berlijn opgericht en vierde in 2015 het 90-jarige bestaan. “In het strategische programma ‘Vision 2025’ hebben we de doelstellingen voor de toekomst vastgelegd”, licht Stefan Kölbl, CEO van Dekra, toe. “Als het om technische en organisatorische veiligheid gaat, willen wij de partner voor bedrijven zijn. We hebben onze organisatie ingericht op de dynamische ontwikkeling van diensten op het gebied van veiligheid. We hebben een duidelijk doel voor ogen. We willen levens redden en wel in de drie elementaire domeinen: het verkeer, het werk en in huis.”

Dankzij de goede uitgangspositie die Dekra in opkomende markten heeft verworven, verwacht Kölbl een verdere stijging van de vraag naar Dekra-diensten. Het bedrijf heeft door de overnames van AT4Wireless (Spanje), QuieTek (Taiwan) en de oprichting van Dekra iST Reliability Services (een joint venture met Integrated Service Technology in Taiwan), toegang gekregen tot de markt voor The Internet of Things (IoT). “Dankzij die nieuwe knowhow kunnen we in de toekomst ook testen of machines en andere apparatuur via draadloze communicatie veilig met elkaar communiceren”, zegt Kölbl.

Dekra Arnhem

“Voor de wereldwijde ontwikkelingen rond het thema connectiviteit heeft Dekra in de service unit Producttesting en Certificering in Arnhem al een speciale afdeling opgebouwd. De experts van Dekra begeleiden klanten al in de ontwikkelingsfase van nieuwe producten. In het tijdperk van The Internet of Things zorgen wij voor functionele veiligheid en storingsvrije communicatie; of dat nu in een lift, een auto of voor een brandmeldinstallatie is.“

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven