Ga naar hoofdinhoud

3D-geprinte spuitgietmatrijzen

Door de 3D-geprinte spuitgietvormen kan de gebruiker haar smeer- en onderhoudsvrije speciale onderdeel ook in grotere aantallen snel en voordelig verkrijgen. (foto: igus GmbH)

Spuitgieten is een efficiënte methode, wanneer het gaat om de serieproductie van hoogwaardige kunststoffen voor bewegende toepassingen. De spuitgietgereedschappen die daarvoor nodig zijn worden voornamelijk van staal gemaakt en verdienen zich pas terug bij grote aantallen. igus heeft nu een 3D-geprinte spuitgietmatrijs ontwikkeld die een kostenbesparend alternatief moet bieden voor series tot 500 exemplaren.

 

Als spuitgietdeel gespoten, uit een halffabrikaat gefreesd of middels het additieve proces geprint – er is een scala aan mogelijkheden om smeermiddel- en onderhoudsvrije kunststof glijlagers in elke gewenste vorm snel en voordelig te verkrijgen. Daarnaast heeft elke productiemethode haar eigen voordelen: terwijl bij het spuitgieten grote hoeveelheden van elk willekeurig iglidur materiaal kunnen worden geproduceerd, zijn met halffabrikaten goedkopere speciale vormen mogelijk. Bij het additieve productieproces kunnen kleine series met speciale iglidur 3D-printmaterialen voordelig worden geproduceerd. Nu heeft de motion plastics specialist twee procedures met elkaar gecombineerd, om de klant enerzijds de vrijheid van de materiaalkeuze te bieden en anderzijds ook speciale vormen in grotere aantallen mogelijk te maken.

 

Het beste van twee werelden

Dankzij het 3D-printen is igus nu in staat, klantspecifieke spuitgietmatrijzen van hoogwaardige kunststoffen in korte tijd te realiseren. Met de SLS-procedure kan in een korte tijd het passende gereedschap worden geproduceerd en direct in de spuitgietmachine worden gebruikt. Een vereiste is dat het bij de gespoten delen om eenvoudige geometrieën gaat. De klant kan voor de spuitgietdelen kiezen uit een breed scala aan tribologisch geoptimaliseerde en online beschikbare materialen uit het iglidur programma: van chemicaliën en temperatuurbestendige tot universeel inzetbare kunststoffen met hoge prestaties voor de beweging. Met de geprinte gereedschappen krijgt de klant zo de mogelijkheid, haar specifieke speciale onderdeel ook in grotere aantallen voor haar individuele omgevingscondities snel en voordelig te verkrijgen. Vooral in de testfase biedt dit voordelen. Dit, omdat gebruikers die monsters voor de volgende serie willen testen, met halffabrikaten of 3D-geprinte producten vaak tegen de uitdaging aanlopen dat deze onderdelen duidelijk te onderscheiden zijn van het seriematig geproduceerde onderdeel. Daarom vindt de uiteindelijke duurtest vaak plaats met gespoten delen. Door de 3D-geprinte spuitgietvorm is in de testfase het speciale onderdeel bijna gelijk aan het serieproduct. Tegelijkertijd worden de kosten gereduceerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven