Ga naar hoofdinhoud

20-sim software

Met versie 4.3 van de software 20-sim biedt Controllab Products een programma voor modelvorming en simulatie van mechatronische systemen dat draait onder MS-Windows. De software simuleert onder meer het gedrag van dynamische systemen zoals elektrische of mechanische componenten. Daarnaast ondersteunt het programma het gebruik van fysische componenten waarmee modellen zijn te bouwen. De beschikbare modelbibliotheken ondersteunen de gebruiker bij het efficiënt construeren en analyseren van modellen.

Ten opzichte van de eerdere versies biedt 4.3 een zogenaamde ‘Dynamic Error Budgetting Toolbox’. Deze toolbox is geschikt om storingsbronnen in precisie machines te analyseren. Zo laat hij de ontwerper het effect zien van de individuele storingsbronnen en hun gezamenlijke gevolgen voor de prestaties van een machine. De toolbox is uitgebreid met de invoer van datafiles zoals gemeten vloertrillingen.

Verder voorziet de versie 4.3 in de functie ‘document archivering’. Dit houdt in dat aan modellen een achtergrond afbeelding is toe te voegen. Hierbij valt te denken aan een bedrijfslogo of projectnummers. De afbeelding wordt ondersteund door de automatische project documentatie zodat de gebruiker met één commando de gehele documentatie (modellen, parameterlijsten, grafieken, visualisaties) kan genereren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven