Ga naar hoofdinhoud

12e editie IFK 2020 behandelt de toekomst van fluid power

De 12. IFK wordt georganiseerd door de leerstoel voor fluid-mechatronische systemen van de TU Dresden. De foto toont een tractorbesturing die in het laboratorium op de testbank ligt. (foto: Paul Quaedvlieg)

Van 9 tot en met 11 maart 2020 vindt in het International Congress Center in Dresden de 12e International Fluid Power Conference (12. IFK) plaats. Op wereldwijd een van de belangrijkste evenementen voor de fluid power-technologie zullen toekomstige trends en innovaties op het gebied van fluid-mechatronische systemen worden gepresenteerd en besproken.

Het motto voor 2020 is ‘Fluid Power – Future Technology’. Hiermee wil de organisatie van de 12e IFK aangeven dat de fluid power constant in beweging is om zich aan te passen aan de technologische uitdagingen en om geavanceerde aandrijfoplossingen te leveren.

Toekomst van fluid power

Er is een verscheidenheid aan besturingsstrategieën en eenvoudig te implementeren interfaces voor besturings- en bewakingsdoeleinden beschikbaar. Fluid-mechatronische systemen bieden daarmee alle mogelijkheden voor de productie, het transport en de verwerking van de systemen van de toekomst. Hun naadloze systeemintegratie is de hoeksteen voor de voortschrijdende digitalisering en automatisering binnen de industrie en daarmee voor de technologische vooruitgang.

In meer dan honderd wetenschappelijke en technische lezingen, verspreid over drie dagen, krijgen de deelnemers een overzicht van de huidige wereldwijde ontwikkelingen, nieuwe toepassingen en onderzoekswerkzaamheden op het gebied van de fluid power technologie.

Nevenprogramma van 12e IFK

De focus van de sessies varieert van fundamentele onderwerpen zoals vloeistofeigenschappen tot uitdagingen met betrekking tot digitalisering en automatisering, zoals voorspellend onderhoud of digitale systemen. De diversiteit van de fluid power technologie wordt weerspiegeld in het programma, dat hieronder is te downloaden.

Zoals gewoonlijk wordt het lezingenprogramma begeleid door een tentoonstelling. Op een expositieruimte van bijna 1200 m² kunnen bedrijven hun innovatieve producten en systeemoplossingen laten zien. Hier hebben leveranciers, OEM’s en gebruikers een ideaal presentatieplatform voor een technisch publiek. Er is nog standruimte beschikbaar, geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de tentoonstellingsorganisatie.

12. IFK in Dresden
De 12. IFK wordt gehouden in het International Congress Center Dresden. Mede bepalend bij de keuze voor deze locatie was voor de organisatie, dat de zalen goed bereikbaar zijn voor minder validen (foto: André Wirsig)

Deze setting wordt aangevuld met sociale evenementen op alle drie de avonden. Deze vinden plaats tegen een achtergrond van het oude stadscentrum van Dresden en in onderzoeksfaciliteiten van het organiserende instituut, de TU Dresden. Dit biedt de mogelijkheid om persoonlijk contact te leggen met de internationale experts op het gebied van fluid power.

Meer informatie

Het congres is interessant voor technici uit de werktuigbouwkunde, mechatronica en aandrijftechniek. Meer informatie, details over het programma en contactgegevens vindt u op de site van het evenement.

Deelname kost € 1140 per persoon voor bezoek aan symposium (eerste dag) en twee congresdagen. Bezoekt u symposium en één congresdag of bent u spreker, werkzaam aan een universiteit of gepensioneerd, dan bedraagt de rekening € 810 per persoon.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven