Ga naar hoofdinhoud

100ste kraan van Huisman China opgeleverd

De 100ste kraan die door Huisman China is gebouwd is een 1500 mt ‘Heavy Lift Mast Crane’ voor Jumbo’s 'Fairmaster' (foto: Huisman)

Dinsdag 22 september is door Huisman de levering van de 100ste in China gebouwde kraan gevierd bij hun  productiefaciliteit in Zhangzhou, China. De 100 kranen hebben een gezamenlijke hijscapaciteit van 65000 mt. De 100ste kraan is een 1500 mt ‘Heavy Lift Mast Crane’ voor Jumbo’s ‘Fairmaster’. De kraan is één van een set van twee 1500 mt kranen, die het schip een hijsvermogen van maximaal 3000 mt geven.

De levering van de 100ste kraan betekent een belangrijke mijlpaal voor Huisman China en bewijst het succes van de deze Huisman productiefaciliteit in China. Huisman CTO Joop Roodenburg: “het feit dat de 100ste kraan de vierde ‘Heavy Lift Mast Crane’ is die voor onze klant Jumbo bij Huisman China wordt gebouwd, bevestigt zowel het succes van onze Chinese productiefaciliteit als van ons Mastkraanontwerp, waarvan de eerste door Huisman in 1983 werd gebouwd. We zijn dankbaar voor het vertrouwen van onze langdurige klanten die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van onze Chinese faciliteit tot wat het nu is.”

Speciaal voor kraanschepen

De honderdste kraan is een 1500 mt ‘Heavy Lift Mast Crane’ die is uitgerust met moderne technologie gericht op een verbeterde veiligheid en operationele flexibiliteit. Dit type kraan is speciaal ontworpen voor kraanschepen die worden ingezet voor het zeetransport van grote en zware installaties. De kranen worden gekenmerkt door hun praktische laadcurve, kleine footprint en een laag eigen gewicht.

Huisman China, een 100% dochteronderneming van Huisman, is gesitueerd in de provincie Fujian (Xiamen regio) in China. De productiefaciliteit is volledig operationeel sinds april 2007 en levert sindsdien een belangrijke bijdrage aan de totale Huisman engineering- en productiecapaciteit. Huisman China is ISO 9001, OHSAS 18001, ISO 14001 en API gecertificeerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven