Ga naar hoofdinhoud

Brammer verkoopt 42 miljoenste lager van het jaar

Een opslagcentrum van Brammer, dat Advent International eerder dit jaar al naar zich toetrok. (foto: Brammer)

Afgelopen week vierde Brammer dat er in 2015 42.000.000 lagers zijn verkocht. Een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de grote lagerdistributeur van de Europese MRO-markt. Lagers zijn de ruggengraat van de productielijn van elke fabrikant en vormen daarom een aanzienlijk percentage van de begroting voor industriële producten.

Ian Fraser, CEO bij Brammer, vertelt: “We zijn blij dat we deze mijlpaal voor lagers hebben gehaald. We krijgen energie van de ondersteuning die we onze Europese klanten dagelijks kunnen bieden bij het verlengen van de levensduur van hun lagers en de beperking van stilstand. Zo profiteren zij van besparing op kosten.”

Ruime voorraad

De visie van Brammer is erop gericht dat lagers uit voorraad leverbaar zijn, de kwaliteit van deze lagers hoog is en kosten worden geminimaliseerd. Daarom zijn er, verdeeld over de verschillende vestigingen, altijd zo’n 10 miljoen lagers van A-merken op voorraad. Het complete assortiment bestaat uit 56.000 verschillende lagersoorten.

Europese industrie

Grote Europese multinationale fabrikanten en kleine gespecialiseerde technische bedrijven maken gebruik van de kennis en producten van Brammer. In totaal levert Brammer lagers voor meer dan 100.000 klanten in de MRO-markt. Klanten profiteren van een breed assortiment kwaliteitslagers. Brammer is de enige erkende distributeur van alle vijf grote lagermerken: FAG, INA, NSK, SKF en Timken. Dit betekent dat klanten profiteren van scherpe prijzen dankzij de inkoopkracht van Brammer.

Veranderende behoefte

In de afgelopen jaren is de behoefte naar het reduceren van kosten sterk gegroeid. Hierdoor slinken eigen voorraden bij bedrijven en is de behoefte aan ondersteuning door leveranciers gegroeid. Daarnaast zoeken bedrijven naar kundig advies om het maximale uit de levensduur van de lager te halen. Dit zorgt voor optimale productiviteit en het voorkomt stilstand van productie.

Besparing

Naast het leveren van lagers ondersteunt Brammer klanten met programma’s die zijn gericht op het verbeteren van processen op het gebied van voorraadbeheer en inkoop.  Deze programma’s leverden onze klanten in de afgelopen 12 maanden een besparing op van € 10 miljoen, voornamelijk dankzij de beperking van voorraad.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven