Ga naar hoofdinhoud

Meerdere assen super compact verpakt

MDD 200 modulair multi-as servo systeem; met de nieuwe Dias Drive generatie introduceert SIGMATEK een zeer flexibel meerassig servo drive systeem op de markt waarmee uitersten in termen van vermogensdichtheid worden opgezocht.

Sigmatek’s MDD 2000 Drives zijn ontworpen voor dynamische multi-as toepassingen die het meest voorkomt in serie machinebouw. Bij de ontwikkeling van de nieuwe aandrijfgeneratie richtten de ingenieurs van Sigmatek zich op de implementatie van een zeer flexibel systeem met een uitzonderlijk hoge vermogensdichtheid die ruimte biedt voor individualisering en op maat gemaakte aandrijfconcepten. De MDD 2000 DIAS drives serie combineert dynamiek en precisie in een zeer compacte bouwvorm, eenvoudige verbindingstechnologie en tal van veiligheidsfuncties. De 3-assige unit in bouwvorm 1 heeft een omvang van slechts 75 x 240 x 219 mm, inclusief aansluitingen.

Plug & Play zonder extra bekabeling
Tijdens het ontwerp werd bewust voor een backplane-loze versie gekozen. Tot 3 assen zijn al geïntegreerd in de gecombineerde voedings- en asmodule MDP 2000. Deze module kan op zichzelf worden gebruikt als een compacte module of uitgebreid worden tot een multi-as netwerk met extra MDD 2000-asmodules. Verdere uitbreiding wordt modulair uitgevoerd met slimme verbindingsmechanica. De machinebouwer kan kiezen tussen 1-, 2- en 3-assige modules in verschillende vermogensklassen of -maten.

De gecombineerde voeding- en as-module MDP 2000, met maximaal drie geïntegreerde assen, kan fungeren als stand-alone oplossing of in een netwerk worden geïnstalleerd met een willekeurig aantal MDD 2000-asmodules van beide groottes. Dit vereenvoudigt het ontwerpen van een op maat gemaakt aandrijfconcept. Dankzij slimme verbindingsmechanica wordt de installatietijd verkort. Met het DCB “DC Connection Block” en de BCB “Bus Connection Block” kunnen alle modules snel worden aangesloten met behulp van stapeltechnologie. Dit elimineert complexe individuele bedrading voor voeding, DC-Link koppeling en real-time Ethernet-communicatie met de VARAN-bus.

Flexibel Totaalsysteem
De DIAS Drives van de MDD 2000-serie verkrijgbaar in twee maten; MDD 2100 en MDD 2200. De hoogte en diepte van de modules zijn identiek, alleen de breedte varieert.

  • Bouwgrootte 1 is 75 mm breed, 240 mm hoog en 219 mm diep en biedt een aansluitcapaciteit van maximaal 8,5 kVA per gecombineerde voedings-/as-module. Momenteel is dit beschikbaar met 3x 5A nominaal en 15A piekstroom. Afhankelijk van het aantal assen zal in de toekomst tot 10A nominaaal en 25A piekstroom mogelijk zijn in deze grootte.
  • Bouwgrootte 2  is twee keer zo breed met 150 mm en genereert tot 17,25 kVA. De 3-assige module levert 3x 10A nominale stroom en 30A piekstroom. Afhankelijk van het aantal assen worden de nominale stroom tot 20A en 45A piek in deze grootte gepland.
  • Bouwgrootte 3 volgt volgend jaar als MDD 2300. Hier verandert enkel de breedte (225 mm). De eerste module is een drie-assige unit met 3x 20 A nominaal en 3x 60A piekstroom. De overbelasting factor is tot 300 procent. Zeer korte controller cyclus tijden van 62,5 µs geven de DIAS Drives uitstekende servo prestaties.

Meer informatie? Check het artikel op onze website.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven