Ga naar hoofdinhoud

Klepzittingventiel maakt ventielserie compleet

Stoerder dan stoer. Dát is de meest recente aanvulling op het programma VUVS magneetventielen van Festo. Het gaat hierbij specifiek om de LT-versie die in de uitvoering als klepzittingventiel bij uitstek geschikt is voor toepassing in ruwe omgevingen. Dit komt onder meer door de afdichting die het ventiel optimaal beschermt tegen onder meer vuildeeltjes, schokbelastingen en trillingen. Kies daarbij voor een los ventiel of een variant waarbij verschillende ventielen zijn gecombineerd tot een ventieleiland. Klein, medium of groot.

Ruwe omgevingen vragen om toepassing van robuuste componenten die tegen een stootje kunnen! Festo ontwikkelde daarom het VUVS-LT magneetventiel dat in de ‘Unique’ uitvoering een goede weerstand biedt tegen tril- en schokbelastingen én een vuile omgeving; onder meer ten aanzien van vuildeeltjes en olie. Daarbij heeft dit ventiel zeer korte en constante schakeltijden, vervult veiligheidswensen en is overal betrouwbaar in te zetten, óók in het geval van slechtere persluchtkwaliteit.

De verschillende maatregelen maken dit ventiel niet alleen geschikt voor een brede range aan toepassingen, maar dragen tevens bij aan een lange levensduur van het ventiel gecombineerd met een lage onderhoudsbehoefte.

Modulair

Evenals de andere VUVS varianten, is ook dit type te combineren met verschillende accessoires waarmee hij optimaal is te configureren voor een specifieke applicatie. Denk hierbij aan adapterplaten, extra drukzones (of niet) en de mogelijkheid voor railmontage bij ventieleilanden. Daarbij bestaat de keuze uit verschillende spoelspanningen voor de aansturing (zowel gelijk- als wissel-spanning).

Tot slot zijn de ventielen als configuratie-­artikel in te zetten in een ATEX category II 3D zone, zowel als los component of te combineren in een compleet ventiel-eiland. Het laatste is naar wens als volledige samenstelling te bestellen.

Keuzehandleiding ventiel-portfolio

Om klanten op weg te helpen in het ruimte aanbod losse ventielen heeft Festo een duidelijke keuzehandleiding ontwikkeld. Deze handleiding kan klanten op weg helpen met het maken van de juiste ventielkeuze voor een applicatie.

Het overzicht is hier te downloaden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven