Ga naar hoofdinhoud

Elektrisch voor pneumatische functies

De Simplified Motion Series is hét antwoord op elektrificatie. De productenrange omvat samenstellingen van assen, motoren en controllers die zich kenmerken door eenvoud. Verder passen de 24 VDC aangestuurde samenstellingen naadloos in Industrie 4.0 vanwege de communicatiemogelijkheid via IO-Link. Optimaal geschikt dus voor bedrijven die op zoek zijn naar flexibiliteit en connectiviteit.

 

Pneumatiek heeft in veel gevallen specifieke voordelen, maar soms is er behoefte om over te schakelen naar elektrisch. Bijvoorbeeld wanneer een meer stabiele beweging is vereist of meer flexibiliteit nodig is. De Simplified Motion Series is een goed alternatief voor pneumatische aandrijvingen. Geoptimaliseerd voor eenvoudige punt-naar-punt beweging en extreem eenvoudig in gebruik biedt de serie de mogelijkheid om de parameter instellingen voor kracht, snelheid en positie direct op het apparaat in te geven. Op afstand is dit mogelijk via IO-Link  communicatie waarmee tevens een optimale integratie met PLC en veldbussystemen is te realiseren.

De juiste oplossing binnen de Simplified Motion Serie is snel te vinden via de online sizingtool. Het invoeren van een enkele parameters – bijvoorbeeld gewenste slaglengte, kracht en snelheid – is voldoende. De configuratietool ondersteunt de verdere samenstelling van de Simplified Motion Series; inclusief eventuele accessoires.

Voor een eenvoudige punt naar punt beweging is zowel standaard pneumatiek als de Simplified Motion Serie een optie.

Bekijk op deze pagina om te bepalen welke techniek het beste bij uw applicatie past.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven