Donderdag 15 september | 09.00 – 16.00 uur | Doesburg | LOC 17

Sprekers

Houd deze pagina in de gaten en blijf op de hoogte van de sprekers op de Nationale Aandrijftechniekdag. Al tickets gekocht voor de Nationale Aandrijftechniekdag? Dan word je via de mail op de hoogte gehouden van al het nieuws rondom deze dag.

Michiel Wondergem – Hydrauvision

Bas Verkaik – Mede-oprichter van Eleo

Matthijs Simons- Application Engineer bij Bosch Rexroth

De transitie naar duurzame elektrische en hybride aandrijvingen is in volle gang. Tijdens zijn presentatie op de Nationale Aandrijftechniekdag gaat Michel Wondergem van Hydrauvision in op hoe Hydrauvision het elektrificeren van hun equipment benaderen en aanpakken. Welke keuzes moeten er gemaakt worden om klaar te zijn voor de toekomst?

Waar de autobranche met hoge snelheid elektrificeert blijft de Non-Road Mobile Machinery markt achter. Hoe komt dat? Bas Verkaik vertelt over uitdagingen, oplossingen en voorbeeldcases in deze sector.

De producten van Bosch Rexroth gaan de hele wereld over. Neem de relatie die het heeft met scheepsbouwconcern Damen Shipyards, dat o.a. krachtige sleepboten bouwt. Voor deze sleepboten levert Bosch Rexroth de hydraulische installaties (de aandrijving vanaf de diesel tot en met de lier) en tevens de software om de installaties aan te sturen.

Tijdens deze lezing vertelt Matthijs over de totstandkoming van de hydraulische aandrijving en besturing. Een behoorlijke uitdaging, als je weet dat de sleepboten tot 85 ton bollard pull moet leveren én dat ook nog eens in golfslag op open zee. Kortom, alles moet kloppen om te zorgen dat deze boten optimaal presteren!

Jonas Brendelberger – Zepp.solutions

Jonas Brendelberger gaat tijdens zijn presentatie in op het fenomeen waterstof. Aan bod komen de mogelijkheden van brandstofceltechnologie voor verschillende toepassingen, het turnkey brandstofcelsysteem van zepp en een usecase waarin dieper wordt ingegaan op de praktische mogelijkheden en resultaten.

Hoofdsponsoren

Tevens mede mogelijk gemaakt door

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven