Dinsdag 2 november | 13.30 – 15.30 uur | Online | Gratis deelname

Aandrijftechniek presenteert de Nationale Aandrijftechniekdag met als onderwerp: De Elektromotor. De elektromotor, wat een fantastisch apparaat is dat toch! En wat voor een toekomst heeft dit ingenieuze stuk aandrijftechniek! Klimaatverandering, CO2 reductie en efficiency-normen transformeren de conventionele elektromotor steeds verder naar een high-tech innovatief apparaat.

Na de stoommachine en anderhalve eeuw fossiele brandstoffen, ziet de mensheid eindelijk in dat de elektromotor misschien wel de belangrijkste aandrijving van de 21-ste eeuw gaat worden. Voor zo’n beetje alles wat beweegt, rijdt, vaart of zelfs vliegt. Moderne elektromotoren zijn er in veel soorten en maten; als conventionele roterende hoog-rendement motoren, lineaire motoren, planaire motoren, axiale motoren en ga zo maar door.

Dan zijn er motoren met magneten, zonder magneten en komen moderne productietechnieken als 3D printing ook nog eens om de hoek kijken. Daarnaast valt de term supergeleiding steeds vaker, wat in de toekomst ook voor een ‘boost’ kan gaan zorgen. En er wordt zelfs meer nagedacht bij het recyclen van de elektromotor. De ontwikkelingen gaan momenteel hard, heel hard.

Er valt dus genoeg te vertellen over De Elektromotor en dan doen we dan ook met een aantal specialisten op dit gebied. Zij vertellen in dit mini-event van alles qua nieuwste ontwikkelingen en toepassingen. Zorgt dat u dit niet mist, er komen interessante sprekers voorbij.

In samenwerking met

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven