Ga naar hoofdinhoud

Totaaloplossing voor mobiele elektrische aandrijfsystemen

Complete "ready-to-use" systemen kunnen worden geleverd (foto: Aradex)

Aradex en VDS Getriebe slaan de handen in elkaar en bieden een totaaloplossing voor mobiele elektrische aandrijfsystemen, bestaande uit omvormer, motor en tandwielkast.

VDS Getriebe is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van continu variabele aandrijfsystemen, hybride systemen en tandwielkasten voor elektrische aandrijvingen. Aradex op haar beurt is specialist op het gebied van hoogspanningsomvormers en -motoren voor bedrijfsspanningen van 300-800V.

Bundeling van krachten

Door de nauwe samenwerking en de bundeling van de competenties van beide bedrijven kunnen op maat gemaakte oplossingen voor speciale eisen snel en efficiënt worden aangeboden.

Links: 120kW aandrijfeenheid bestaande uit omvormer, motor en tandwielkast. Maximumsnelheid bij uitgang 3090 omw/min. Maximumkoppel bij uitgang 1360 Nm. Rechts: 68 kW aandrijfeenheid bestaande uit een omvormer, motor en versnellingsbak met differentieel. Maximaal uitgaand toerental 480rpm. Maximumkoppel bij uitgang 4800Nm (foto: Aradex)

Totaaloplossing

De bedrijven bieden nu ook complete “gebruiksklare” systeemunits aan, bestaande uit omvormer, e-motor en reductiekast tot een maximaal vermogen van 280 kW of kant-en-klare asaandrijvingen met geïntegreerd differentieel met een maximaal uitgaand koppel tot 4800 Nm.

Beide ondernemingen zijn overtuigd van een sterke toename van de marktvraag in de toekomst en breiden het portfolio verder uit.

In Nederland wordt Aradex vertegenwoordigd door Motrac Industries. Lees hier meer over het partnerschap.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven