Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe E-PTO van Zuidberg

Zuidberg Group of Companies heeft haar nieuwste product, de E-PTO, met trots gepresenteerd op de Agritechnica 2023. Maar waarom is deze nieuwe PTO nodig? De reden hiervoor is de groeiende vraag naar duurzame aandrijfconcepten.

Nieuwe duurzame aandrijfconcepten worden steeds vaker toegepast in voertuigen, waarbij de dieselmotor wordt vervangen door een elektromotor en de brandstoftank door een accu. Om deze nieuwe concepten optimaal te laten werken, biedt Zuidberg een elektrisch aangedreven PTO systeem aan. Hierdoor blijft de gestandaardiseerde PTO interface bestaan en kunnen de huidige machines toch aangedreven worden op een duurzame manier. De Zuidberg E-PTO biedt zo een oplossing die zowel machines als de weg naar verduurzaming met elkaar verbindt.

Maar hoe werkt de E-PTO eigenlijk? De E-PTO wordt aangesloten op het elektrische systeem van het voertuig. Het biedt de mogelijkheid om de draairichting en het toerental van de PTO te variëren via een centrale, direct tegen de tandwieloverbrenging gemonteerde elektromotor. Door vermogen, koppel en toerental continu te monitoren en bij te sturen kan een beter werkresultaat van het werktuig worden verkregen en de efficiëntie nog verder worden vergroot. Optimalisatie van de tandwieloverbrenging zorgt voor een lage geluidsemissie en een hogere efficiëntie.

De Zuidberg E-PTO biedt de mogelijkheid om werktuigen met een vermogensbehoefte tot 60 kW aan te drijven met een toerental van 1000 min-1. Andere vermogens en een variabel toerental (540-1200 min-1) behoren ook tot de mogelijkheden. Dankzij deze oplossing hoeven er geen werktuigen aangeschaft te worden met een eigen elektrische aandrijving. De traditionele werktuigen kunnen gewoon gebruikt worden terwijl deze alsnog elektrisch aangedreven worden. Zuidberg kan ook transmissies maken die diverse nevenfuncties zoals hydrauliek, lucht en andere voorzieningen kunnen aandrijven. Ook rijaandrijvingen behoren tot de mogelijkheden.

Zo biedt Zuidberg Group of Companies met de E-PTO een duurzame en flexibele oplossing..

Klik hier voor een video over de E-PTO

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven