Ga naar hoofdinhoud

MAHLE introduceert ‘Perfect Engine’ technologiekit

Foto: MAHLE Group

MAHLE heeft een nieuwe technologiekit voor elektromotoren ontwikkeld die de voordelen van zijn benchmark SCT en MCT elektromotoren combineert. De “perfecte motor” combineert permanent hoog piekvermogen, contactloze en dus slijtagevrije krachtoverbrenging, de afwezigheid van zeldzame aardmetalen en maximale efficiëntie.

De MCT (Magnet-free Contactless Transmitter) en de duurzaamheidskampioen SCT (Superior Continuous Torque) elektromotor, die contactloos en zonder zeldzame aardmetalen werken, behoren tot de nieuwste innovaties van de in Stuttgart gevestigde automobielleverancier op het gebied van elektrische aandrijvingen. Afzien van zeldzame aardmetalen in de MCT-technologie maakt de productie niet alleen milieuvriendelijker, maar biedt ook voordelen op het gebied van kosten en grondstofzekerheid.

De MCT elektromotor wordt gekenmerkt door een hoge duurzaamheid, omdat de noodzakelijke overdracht van elektrische stromen tussen de roterende en stationaire delen in de motor contactloos en dus slijtagevrij verloopt. Daarom is de motor onderhoudsvrij en geschikt voor een groot aantal toepassingen.

Nieuw koelconcept

Met de SCT elektromotor heeft MAHLE momenteel de meest duurzame elektromotor in zijn assortiment. De tractiemotor kan onbeperkt op hoog vermogen werken. Deze technologische sprong werd mogelijk gemaakt door een nieuw koelconcept. De innovatieve geïntegreerde oliekoeling maakt de e-motor niet alleen robuust, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat de gegenereerde afvalwarmte kan worden gebruikt in het totale systeem van het voertuig. De nieuwe e-motor is ongeëvenaard door zijn kleine afmetingen, lichte gewicht en efficiëntie. Het extreem compacte ontwerp resulteert ook in een voordeel op het gebied van materiaalkosten en gewicht – een lichtere motor vereist minder materiaal bij de productie en verhoogt tegelijkertijd het mogelijke laadvermogen in commerciële voertuigen.

Hoog continuvermogen

De MCT elektromotor vertoont een hoge efficiëntie over een breed snelheids-/koppelbereik. De SCT elektromotor daarentegen is ontworpen om de hoogste efficiëntie te bereiken op de geoptimaliseerde belangrijkste werkingspunten. Een ander sterk punt van de SCT elektromotor is zijn hoge continue vermogen. Dit is – ondanks het zeer compacte en lichte ontwerp – 93 tot 100 procent van zijn piekvermogen, zoals meetresultaten aantonen. Door deze ongekend hoge verhouding, die uniek is op de markt, kan hij worden gebruikt in allerlei elektrische voertuigen, zelfs onder zeer veeleisende omstandigheden. Klassieke voorbeelden zijn bijvoorbeeld het rijden met een e-truck over bergpassen of het herhaaldelijk optrekken van een batterij-elektrische personenwagen. Deze scenario’s worden slechts in beperkte mate gedekt door de e-motoren die tot op heden beschikbaar zijn.

MAHLE op de IAA Mobiliteit 2023

De MAHLE IAA stand is te vinden in het expositiecentrum van München (Summit) in hal A2. Daarnaast presenteert het technologieconcern zijn nieuwe automatische positioneringssysteem voor draadloos laden in de testruimte in hal C2. Een ander demonstratievoertuig laat bezoekers de perfecte luchtkwaliteit in het interieur ervaren. Een AI-comfortdemonstrator laat zien hoe kunstmatige intelligentie het interieurcomfort van een voertuig in de toekomst naar een hoger niveau kan tillen. Verder laat MAHLE met E-HEALTH Charge zien hoe de gevoelige lithium-ion-accu in de werkplaats optimaal kan worden onderzocht, de conditie ervan kan worden beoordeeld en tegelijkertijd kan worden opgeladen. Alle innovaties van het bedrijf kunnen vanaf eind augustus ook interactief worden ervaren op de virtuele beursstand van MAHLE op https://experience.mahle.com/.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven