Ga naar hoofdinhoud

Lightyear neemt de technologie van Next Level Electronics over

Na samenwerking met NLE bij de ontwikkeling van omvormers voor de aandrijflijn, heeft Lightyear de technologische ontwerpen van NLE overgenomen

Lightyear neemt de technologie van Next Level Electronics over om het aandrijfplatform te versterken. Next Level Electronics (NLE) is een Nederlands elektronica-ontwikkelingsbedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerp van zeer efficiënte vermogenselektronica.

Na samenwerking met NLE bij de ontwikkeling van omvormers voor de aandrijflijn, heeft Lightyear de technologische ontwerpen van NLE overgenomen. Deze zijn cruciaal voor de efficiëntie van de aandrijflijn. Hiermee stelt Lightyear zijn technologie veilig en kan het verdere vooruitgang boeken in de ontwikkeling en productie van een efficiënter aandrijfplatform voor zijn elektrische zonnevoertuigen.

Efficiëntie

Lightyear’s ontwerpfilosofie draait om efficiëntie en het doel om het maximale uit elk onderdeel van zijn auto, Lightyear 0, te halen om zo het meest duurzame elektrische voertuig tot nu toe te creëren. Naast aerodynamica en rolweerstand is de speciaal ontworpen aandrijflijn een belangrijk element om een lager energieverbruik en dus een grotere actieradius te bereiken, waardoor zonnepanelen op auto’s een haalbaar concept worden. Dit is waar NLE om de hoek komt kijken. Het bedrijf is oorspronkelijk mede opgericht door Lightyear-medewerkers en andere voormalige TU Eindhoven-studenten na hun deelname aan het Solar Team Eindhoven.

Omvormers

“NLE heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de kerntechnologie voor de efficiëntie van ons aandrijflijnontwerp, namelijk de omvormers. Dit zal onze kennisbasis en technologieportfolio zeer ten goede komen, waardoor we onze aandrijflijn verder kunnen ontwikkelen en Lightyear’s positie in de auto-industrie kunnen versterken,” zegt Lex Hoefsloot, CEO en medeoprichter van Lightyear.

Nieuwe mogelijkheden voor Lightyear 2

Naast meer vrijheid in het ontwerp van hun aandrijflijn, ziet Lightyear de overname als een kans om hun technologieën verder te verbeteren om een stap dichter bij hun missie van schone mobiliteit voor iedereen, overal te komen. Na het valideren van de technologie van elektrische auto’s op zonne-energie met hun eerste automodel, Lightyear 0, zal de aandrijflijn verder worden ontwikkeld voor hun meer toegankelijke model voor de massamarkt, Lightyear 2, dat bedoeld is voor distributie in de VS, Groot-Brittannië en uiteindelijk Azië.

Gemeenschappelijk DNA

Jordy de Renet, medeoprichter en directeur van Next Level Electronics, zegt: “Next Level Electronics en Lightyear hebben veel gemeenschappelijk DNA, omdat ze spin-offs zijn van het Solar Team Eindhoven. We delen het ideaal van ‘duurzaamheid door technologie’ en er zijn altijd sterke banden geweest tussen Next Level Electronics en Lightyear.

Na drie jaar gezamenlijke ontwikkeling van zeer efficiënte omvormers is Lightyear nu in een perfecte positie om onze gedeeltelijk medeontwikkelde technologie op de markt te brengen. Daarom zijn we er trots op dat de omvormertechnologie van NLE de komende jaren in elektrische zonneauto’s zal worden gebruikt.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven