Ga naar hoofdinhoud

JLR ontwikkelt Electric Drive Units in nieuw testcentrum

The opening of the Future Energy Lab by Jaguar Land Rover, a new £250 million state of the art electric vehicle test facility in Whitley, Coventry.

JLR heeft een nieuw Future Enery Lab geopend. Het is een vooruitstrevend testcentrum dat zal bijdragen aan de ontwikkeling van negen puur elektrisch aangedreven modellen voor 2030.

De 30.000 m2 grote testafdeling bij JLR’s Whitley Engineering Centre in Coventry huisvest diverse technologische innovaties om nieuwe elektrische modellen sneller te testen. Er zijn elektrische testinstallaties, en facaliteiten voor het testen van de voertuigen zelf. Ook zijn er klimaatkamers om extreme weersomstandigheden na te bootsen, zoals temperatuurschommelingen van -40° C tot +55° C. Bovendien is ook de productie van de Ectric Drive Units (EDU’s) zelf in het Lab ondergebracht.

Beter, sneller en goedkoper

Het testcentrum maakt deel uit van een enorme investering van JLR van 15 miljard pond om alle premium merken binnen vijf jaar volledig te hebben ge-electrificeerd. Het nieuwe centrum brengt een hogere kwaliteit door meer testmogelijkheden en een versnelling van het elektrificatieproces door sneller itereren. Bovendien bespaart het centraal in eigen beheer testen kosten, tijd en energie omdat er geen prototypes meer hoeven te worden getransporteerd naar tal van extreme testlocaties die over de hele wereld verspreid zijn. .

Op dit moment zijn al meer dan 200 EV-specialisten werkzaam in het centrum en dat aantal zal verder stijgen naar 350. JLR heeft voor komend jaar ook een investering gepland voor een upgrade van het Engineering Centre in Coventry.

Thomas Mueller, Executive Director Product Engineering bij JLR licht toe: “Onze voertuigen zijn en blijven de toon zetten voor een volledig elektrische autotoekomst. Deze faciliteit is een kernonderdeel van onze Reimagine-strategie. Hij is essentieel voor het bieden van de geavanceerde testmogelijkheden die van vitaal belang zijn voor de prestaties en betrouwbaarheid van de moderne luxe auto’s die we met trots ontwikkelen.”

Oliver Boakes, Chief Engineer, Powertrain Test Operations bij JLR: Onze activiteiten in Whitley vormen het hart van JLR, dat op zijn plaats weer erg belangrijlk is voor de lokale gemeenschap. Dit geeft de testfaciliteit, die cruciaal is voor het bouwen aan een volledig elektrische toekomst, niet één, maar twee gouden randjes. Het is een opmerkelijke intvestering in het bedrijf én de lokale eceonomie.:

JLR’s eerstvolgende elektrische model, de Range Rover BEV, ondergaat momenteel een testprogramma van meer dan honderdduizend uur om alle systemen en de elektrische aandrijving te optimaliseren en te finetunen. De introductie staat gepland voor komend jaar.

Het openen van de deuren van het nieuwe testcentrum zijn een mijlpaal binnen JLR’s Reimagine Strategy, die vergaande elektrificatie als doel heeft. Door de EDU’s zelf te ontwerpen, ontwkikkelen en produceren, krijgt JLR meer grip op levertijden en ontstaat er meer flexibiliteit om de eigen EDU-technologie in meerdere modellen te benutten.

Andy Street, Burgemeester van de West Midlands:  “We zijn standvastig in onze ambitie om onze regio in de voorhoede te plaatsen van zowel de auto-industrie als de transitie naar elektrische voertuigen. Het briljante nieuws van JLR van vandaag sterkt onze ambitie. Met de opening van dit nieuwe Future Energy Lab in Coventry – een investering van meerdere miljoenen ponden in techniek – verdubbelt JLR zijn elektrificatie-inspanningen voor de komende maanden en jaren. De aankondiging betekent ook dat de lokale bevolking enorm zal profiteren. Ze krijgen een kans de vaardigheden die ze nodig hebben om in deze sector te slagen te ontwikkelen en deze in een in een bijpassende baan te doen gelden..”

Ook interessant: Nieuwe accu en zonnepanelen voor zonneauto Nuna 12

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven