Ga naar hoofdinhoud

E-Powertrain van Meritor door Cummins gepresenteerd

De 17Xe ePowertrain van Meritor, geassembleerd met een Cummins accusysteem werd tijdens IAA gepresenteerd (foto: Cummins)

Voor het eerst sinds de afronding van de overname van Meritor, Inc. vorige maand, heeft Cummins Inc. de 17Xe ePowertrain van Meritor, geassembleerd met een Cummins accusysteem, gepresenteerd tijdens de IAA in Hannover, Duitsland.

De 17Xe is ontworpen voor zware vrachtwagens in het 4×2 en 6×2 segment, met een capaciteit van 44 ton bruto gecombineerd gewicht, of meer in sommige toepassingen. De assemblage beschikt ook over een lithium ijzer fosfaat (LFP) batterijpakket, een nieuwkomer in Cummins’ batterijassortiment.

Samen decarboniseren

“We zijn vastbesloten om de elektrische aandrijflijnoplossingen van Cummins en Meritor zo snel mogelijk op de markt te brengen”, zei Amy Davis, Vice President en President van New Power bij Cummins. “Cummins en Meritor brengen de beste, economisch meest haalbare decarbonized powertrain oplossingen van de industrie samen die beter zijn voor mensen en onze planeet.” 

100% emissievrij

Meritor brengt meer dan 100 jaar ervaring in aandrijflijn-, mobiliteits-, rem-, aftermarket- en elektrische aandrijflijnoplossingen naar Cummins. De integratie van de mensen, producten en capaciteiten van Meritor op het gebied van as- en remtechnologie zal Cummins sterker positioneren als leverancier van geïntegreerde aandrijflijnoplossingen voor toepassingen met interne verbranding en elektrisch vermogen. Met 100% emissievrije ePowertrains die al in productie zijn, levert de gecombineerde kracht van Cummins en Meritor geavanceerde, koolstofvrije transportoplossingen voor de bedrijfsvoertuigenmarkt.

E-Powertrain van Meritor

Cummins integreert de ePowertrain van Meritor met batterij- en brandstofcel-elektrische aandrijflijnen om aan de groeiende vraag naar koolstofvrije oplossingen te voldoen. De toonaangevende reeks schone aandrijflijnen van Cummins biedt prestatie- en verpakkingsvoordelen voor uiteenlopende toepassingen over de hele wereld, met aanzienlijke voordelen voor de werkcycli en actieradius van zware en middelzware vrachtwagens en bussen.

Power Control & Accesory System

Naast de ePowertrain was ook het Power Control and Accessory System (PCAS) van Meritor op de beursvloer van IAA aanwezig. Het PCAS wordt beschouwd als het “brein” van de elektrische aandrijflijn en regelt snelheid, acceleratie, remmen en thermisch beheer. Via innovatieve software kan het systeem worden geconfigureerd om de prestaties en de algemene systeemefficiëntie te maximaliseren. Het geïntegreerde systeemontwerp vermindert ook de omvang van de verpakking en de complexiteit van de integratie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven