Ga naar hoofdinhoud

E-Movekit verkort ontwerp- en inbedrijfstellingstijd mobiele machines

De verschillende onderdelen die standaard in de e-Movekit zitten (foto: Ewellix)

Ewellix, fabrikant op het gebied van lineaire bewegingstechnologieën, heeft de e-Movekit geïntroduceerd om ontwerpers en fabrikanten van mobiele machines te ondersteunen in het transitieproces naar elektrische lineaire aandrijvingssystemen.

De e-Movekit is ontwikkeld als antwoord op de groeiende trend van elektrificatie voor aandrijfsystemen in mobiele en “off-road” apparatuur. In het bijzonder als antwoord op de toenemende vraag voor het vervangen van traditionele, hydraulische apparatuur met een nieuwe generatie elektrische actuatoren die een hoge vermogensdichtheid, hoge maximale krachtcapaciteit, energie-efficiëntie, veiligheid en betrouwbaarheid bieden.

Compleet systeem

In essentie is de nieuwe e-Movekit een compleet systeem bestaand uit alle componenten benodigd voor de aandrijving en besturing van lineaire bewegingen in mobiele machines uitgerust met een 24V stroombron, met analoge of CAN-bus standaardbesturingen.

De nieuwe generatie CASM-100 actuator (foto: Ewellix)

Modulaire elektrische actuatoren

De modulaire elektrische actuatoren van Ewellix vormen de kern van elke e-Movekit. Deze actuatoren zijn ontworpen voor gebruik in combinatie met een brede range aan hoogwaardige motoren en tandwielkasten. Hiernaast zijn er verschillende bevestigingsmogelijkheden die worden meegeleverd. Elke e-Movekit bevat alle benodigde aansluitingen, kabels en bevestigingsonderdelen voor een eenvoudige installatie.

Idee achter e-Movekit

Het idee achter de e-Movekit is om op het gebied van lineaire bewegingen voor, zowel de ervaren als onervaren ingenieurs, het gemakkelijk te maken om snel en simpel effectieve oplossingen voor mobiele machines te specificeren, aan te passen en te configureren. De eenvoud en snelheid van het configureren maakt de nieuwe e-Movekit ideaal voor zowel prototypeontwikkelingsprojecten als het bouwen van apparatuur op ware grootte.

Actuatoren zorgen voor soepele bewegingen, energie-efficiëntie en lagere exploitatiekosten bij grondverzetmachines (foto: Ewellix)

Opties inbouwen

Een van de vele voordelen van de nieuwe e-Movekit is het aanbod van opties die eenvoudig kunnen worden ingebouwd. Als voorbeeld kun je het systeem voorzien van onder andere een daalsnelheidsbregrenzer, veiligheidsmoer en elektromechanische motorrem. Afhankelijk van de toepassing kan er zelfs gebruik worden gemaakt van regeneratief remmen wat de energie-efficiëntie positief beïnvloed.

Plug-and-play

De e-Movekit verandert de manier waarop elektromechanische actuatoren door OEM’s worden geselecteerd en gebruikt. Voorzien van een plug-and-play optie vereenvoudigd de kit het vervangen van traditionele hydraulische cilinders waar er tegelijkertijd ook een tijdsvermindering wordt gerealiseerd in het ontwerp- en inbedrijfstellingstijd.

Ook interessant: Schaeffler neemt Ewellix Group over

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven