Ga naar hoofdinhoud

Cummins rondt overname van Meritor af

Cummins is van plan om koolstofarme oplossingen aan klanten over de hele wereld te leveren. De overname van Meritor kan daaraan bijdragen (foto: Paul Quaedvlieg)


Cummins, leverancier van energieoplossingen, heeft aangekondigd dat zij haar overname van Meritor heeft afgerond. Meritor is leverancier van aandrijflijn-, mobiliteits-, rem-, aftermarket- en elektrische aandrijflijnoplossingen voor bedrijfsvoertuigen en industriële markten.

De integratie van de mensen, producten en capaciteiten van Meritor op het gebied van as- en remtechnologie zal Cummins versterken als leverancier van geïntegreerde aandrijflijnoplossingen voor interne verbranding en elektrische aandrijvingstoepassingen. Naarmate de vraag naar duurzamere oplossingen toeneemt, zullen ePowertrains een kritisch integratiepunt vormen binnen hybride en elektrische aandrijflijnen.

Groei en versnelling

Cummins is van plan om duurzame en schonere oplossingen aan klanten over de hele wereld te leveren door de investering van Meritor in elektrificatie te versnellen en de ontwikkeling binnen haar New Power business te integreren.
De overname van Meritor voegt ook producten toe aan de componenten business van Cummins. Het biedt aantrekkelijke groeimogelijkheden voor het hele gamma van vermogensoplossingen en -toepassingen van het bedrijf.

Klanten wereldwijd bedienen

Cummins verwacht gebruik te kunnen maken van haar wereldwijde aanwezigheid. Het wil hiermee de groei van kernactiviteiten op het gebied van assen en remmen versnellen door commerciële truck-, trailer-, off-highway-, defensie-, specialty- en aftermarket-klanten over de hele wereld te bedienen.

Cummins en Meritor

“Wij zijn verheugd de werknemers van Meritor bij Cummins te mogen verwelkomen,” aldus Jennifer Rumsey, President en Chief Executive Officer van Cummins. “Samen zullen Cummins en Meritor verder en sneller gaan in de ontwikkeling van economisch levensvatbare koolstofvrije aandrijfoplossingen die beter zijn voor mensen en onze planeet.”

Zero-emissie

Tom Linebarger, Executive Chairman van Cummins, vervolgt: “Cummins kan de kernactiviteiten van Meritor helpen groeien gezien ons verkoop- en servicenetwerk en onze klantenrelaties over de hele wereld. Deze overname heeft duidelijke synergieën voor beide bedrijven. Wij richten ons op Destination Zero, onze bedrijfsstrategie om tot een netto-nul-uitstoot te komen, en zullen het voortouw nemen in de overgang naar duurzame energie. Deze overname is een belangrijke stap in de uitvoering van onze strategie”


Ook interessant:

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven