Ga naar hoofdinhoud

Conversiekit voor elektrificatie luchthavens

Foto: Weavinc

Met een emissieloze doelstelling in 2050 werken luchthavens wereldwijd aan een duurzame toekomst. Het elektrificeren van grondondersteuningsmaterieel (GSE) kan hierbij een onmiddellijke impact hebben. Tiger komt daarom met een unieke conversiekit.

Tiger Repower zet trekkers met verbrandingsmotor (ICE) om in lithium-ion (Li-ion) vermogen en biedt grondverzetbedrijven een moderne, schone en groene manier om bestaande wagenparken nieuw leven in te blazen. Li-ion is de nieuwste elektrificatie-technologie en helpt bedrijven duizenden euro’s te besparen, de CO2-uitstoot te verminderen en de veiligheid te verbeteren.

“Tiger Repower stelt bestuurders in staat om in één dag nul emissies te bereiken. Het maximaliseren van bestaande investeringen in tractoren met een eenvoudig te installeren conversiekit is iets waar luchthavens, overheden en grondverzetbedrijven achter kunnen staan,” zegt Keith Simon, CEO van Waev Inc. “Met Tiger Repower elimineren we de redenen om niet elektrisch te gaan door de voordelen van Li-ion technologie aan te bieden zonder een zware investering.”

Vergeleken met een enkele trekker met verbrandingsmotor die jaarlijks gemiddeld 3.250 kilogram CO2 uitstoot, stoot een elektrische trekker geen CO2 uit. Dit helpt de algehele vervuiling van een luchthaven te verminderen en draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de luchtvaartindustrie.Tiger Repower neemt belemmeringen voor de invoering van elektrificatie weg door een Li-ion-upgrade te bieden die tot 50 procent minder kost dan de aanschaf van een nieuwe trekker.Voortdurende besparingen worden verder gerealiseerd door geen onderhoud aan de aandrijflijn en geen brandstofkosten.

Eenvoudige installatie

Een Tiger Repower conversiekit is eenvoudig te installeren en kan in de werkplaats of op het asfalt worden voltooid.Zodra de ICE-aandrijflijn is verwijderd, neemt de totale installatie 8-12 uur in beslag met twee personen – de trekker wordt in slechts één dag geëlektrificeerd met Li-ion-vermogen.

Slimme voertuigtechnologie

Tiger Repower maakt slimme voertuigtechnologie mogelijk die niet mogelijk is met voertuigen op gas. Een nieuwe anti-rollover functie verhoogt de veiligheid door de snelheid van het voertuig te beperken tijdens het draaien. De remvergrendeling dwingt de bestuurder volledig tot stilstand te komen en de rem volledig in te trappen voordat hij naar vooruit of achteruit schakelt. Boorddiagnose helpt om snel de aandacht te vestigen op een probleem, zodat het kan worden aangepakt, wat de productiviteit en veiligheid voor het personeel verder verhoogt.

Flexibel opladen

Trekkers met Li-ion-aandrijving minimaliseren de behoefte aan veranderingen in de infrastructuur met een ingebouwde lader die compatibel is met traditionele enkelfasige stopcontacten en een ingebouwde lader die compatibel is met meerdere DC-snelladers.Flexibel opladen betekent dat Tiger Repower industriële trekkers zich kunnen aanpassen aan een breed scala van infrastructurele gereedheden, zonder dat er zwaar geïnvesteerd hoeft te worden in nieuwe laadinfrastructuur.Tiger Repower kan ook op elk gewenst moment worden opgeladen voor nog meer flexibiliteit.Inbegrepen in de Tiger Repower Kit.

.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven