Ga naar hoofdinhoud

Batterijpakket geïnstalleerd in eerste elektrische Fundex F4800E funderingsmachine

Onlangs werd het batterijpakket geïnstalleerd in de eerste elektrische Fundex F4800E funderingsmachine (foto: Hydrauvision)

Onlangs hebben engineers van Hydrauvision in Raamsdonksveer het batterijpakket geïnstalleerd in de nieuwste funderingsmachine van Fundex Equipment. Deze elektrische Fundex F4800E funderingsmachine wordt in oktober dit jaar voor het eerst gepresenteerd op de Bauma 2022 in München.

De elektrische aandrijving van de Fundex F4800E is ontwikkeld door Electrauvision, onderdeel van Hydrauvision. De aandrijving is gebaseerd op Danfoss Editron componenten en de batterijen komen van het Nederlandse bedrijf MG Energy Systems.

Veiligheid

Het totale pakket bestaat uit 18 batterijen met een totale capaciteit van 150 kWh. Verder is het batterijsysteem uitgerust met een automatisch brandonderdrukkingssysteem, een koelsysteem en een verwarmingssysteem.

Samenwerking

De installatie was een samenwerking tussen Hydrauvision, Electrauvision en MG Energy Systems. De engineers van Electrauvision stelden de firmware en parameters in voor de Danfoss Editron componenten. De engineers van MG Energy Systems installeerden de software voor de batterijen.

Hydrauvision
Het batterijpakket met de componenten van Danfoss Editron en MG Energy Systems (foto: Hydrauvision)

Interne batterijcommunicatie

Vervolgens lieten de technici het batterijsysteem voor de eerste keer draaien door het laden en ontladen van de batterijen te testen. Ook werden de interne batterijcommunicatie en de stabiliteit van het systeem gecontroleerd.

Elektrificatie en groeistrategie

Eerder dit jaar leverde Electrauvision de elektrische de Danfoss-aandrijflijnen aan Electric Construction Equipment (ECE), dat een licentieovereenkomst heeft met Doosan om de machines van het bedrijf aan te passen voor Europese dealers. Anderhalf jaar geleden nam Hydrauvision het bedrijf Fundex Equipment over van IHC. Begin 2011 had Aandrijftechniek een interview met directeur Brenno de Zwart over de groeistrategie van Hydrauvision.

Nationale Aandrijftechniekdag 2022

Tevens is Hydrauvision één van de partners van de Nationale Aandrijftechniekdag 2022 die op 15 september aanstaande wordt gehouden. Tijdens de presentatie van Hydrauvision op de Nationale Aandrijftechniekdag gaat Michel Wondergem in op hoe het bedrijf het elektrificeren van hun equipment benadert en aanpakt. Aanmelden voor dit event, kijk hier.

Onderstaande video toont het testen bij Hydrauvision van elektrische lieraandrijvingen op een separate testlocatie:

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven