Ga naar hoofdinhoud

Solar Boat Twente en TCPM samen in zee

Op de foto v.l.n.r.: Jan Hein Swillens (student UT), Nikita de Haan (studente UT), Tom Verveld (adviseur engineering TCPM), Bart Grandiek (manager TCPM Oost) en Thomas Schaap (engineer TCPM) (foto: TCPM)

TCPM Ingenieurs & Adviseurs heeft zich als kennispartner verbonden aan Solar Boat Twente. Met hun expertise op het gebied van engineering, projectmanagement en industriële veiligheid ondersteunen zij het studententeam met een financiële bijdrage en met name door het delen van kennis en ervaring.

De eerste contacten werden gelegd via Thomas Schaap, engineer bij TCPM en oud-teamlid van Solar Boat Twente. Na verdere verdieping in het project en de toekomstgerichte, duurzame doelstellingen ervan raakte TCPM almaar enthousiaster. Begin september toonde een aantal leden van het multidisciplinaire team, studenten van Universiteit Twente en Hogeschool Saxion, met trots de innovatieve zonneboot voor het eerst aan de betrokkenen van TCPM.

Techniek en ontwikkeling

“Zij ontwerpen, bouwen en optimaliseren een duurzame zon-aangedreven boot, dat is natuurlijk een onwijs gave uitdaging”, begint Bart Grandiek, manager van kantoor TCPM Oost, te vertellen. “Alles wat daar op het gebied van techniek alleen al bij komt kijken, spreekt ons erg aan. Maar ook de samenwerking als projectteam en de ontwikkelingen die zij allen doormaken, daar dragen wij graag vanuit onze deskundigheid een steentje aan bij.”

TCPM en Solar Boat Twente

Kennisdeling is een belangrijk onderdeel binnen TCPM, niet alleen intern zoals bij de TCPM Academy, maar ook met opdrachtgevers en de volgende generatie. “De toewijding waarmee deze studenten aan dit project werken, dat stimuleren wij van harte”, benadrukt Tom Verveld, adviseur engineering bij TCPM.

Prestigieuze wedstrijden

Het uiteindelijke doel is een succesvolle deelname aan prestigieuze wedstrijden met deelnemers van over de hele wereld. Maar voor beide partijen is de weg ernaartoe nog veel waardevoller. TCPM kijkt uit naar een enorm leerzaam proces. Tuinte: “Niet alleen voor hun, maar ook voor ons. We verwachten elkaar te inspireren en samen bij te dragen aan duurzame innovaties voor de maritieme sector.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven