Ga naar hoofdinhoud

Multifuel motorplatform van ABC is een toekomstbestendige aandrijving

Met de 4EL23 opent ABC naar eigen zeggen een nieuwe weg naar een groene toekomst voor maritiem transport (foto: Paul Quaedvlieg)

Anglo Belgian Corporation (ABC) introduceerde onlangs op de Europort in Rotterdam een gloednieuw, multifuel motorplatform dat de overgang van conventionele brandstoffen naar nieuwe en toekomstige brandstoftypes vergemakkelijkt. Met het nieuwe Evolve-gamma wil ABC zijn klanten helpen met de evolutie naar een ultralage of nulemissie-uitstoot.

Onzekere beleidshervormingen, concurrerende technologieën en veranderende brandstofprijzen. Hoe kunnen we onaangename verrassingen voorkomen terwijl er gewerkt wordt aan toekomstige vloten? Worden havens lage-emissiezones, net als steden? Zal waterstof alle andere brandstoffen vervangen? Het is gewoon niet te voorspellen.

Toekomstbestendig en compact

Volgens ABC is het Evolve gamma ontwikkeld om de uitdagingen van de onzekerheid aan te gaan. De eerste motor uit het nieuwe gamma is een compacte maar krachtige, middelsnellopende 4-cilinder motor: de 4EL23. Deze is ontworpen om de meest recente en toekomstige technologieën te integreren. Een motorplatform dat een financieel haalbare conversie/retrofit mogelijk maakt naar nieuwe brandstoftypes met exact dezelfde motor.

Evolve ABC

IMO Tier III-gecertificeerd en EU Stage V-conform

Met de 4EL23 opent ABC naar eigen zeggen een nieuwe weg naar een groene toekomst voor maritiem transport. De nieuwe motor is een compacte, sterke 4-cilindermotor met middelhoog toerental die goede motorprestaties levert bij volle en gedeeltelijke belasting.

Om de huidige energietransitie te ondersteunen, is de 4EL23 volledig geoptimaliseerd om efficiënt op diesel te werken met EATS-technologie voor ultralage emissies totdat andere brandstoffen economisch beschikbaar zijn.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven