Ga naar hoofdinhoud

Dromec Winches ontwerpt elektrisch spudpaalsysteem voor Damen Shipyards Gorinchem

Voor het kraanponton voor Damen Shipyards heeft Dromec gebruikgemaakt van elektrische rack & pinion aandrijvingen (foto: Dromec Winches)

Dromec Winches, gespecialiseerd in liersystemen, besturingen en software heeft een compleet elektrisch spudpaal aandrijfsysteem ontwikkeld voor een groot kraanponton (Lx B = 76 x 32 meter) van Damen Shipyards Gorinchem. Op deze manier kan het ponton in diverse weersomstandigheden op locatie blijven.

Met behulp van vier systemen, elk op een hoek van het ponton, worden de spudpalen met een kracht van 85-160 ton de bodem ingedreven. Hiermee ligt het kraanponton vast op de bodem en kan het hijs- en onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. De 2 spudpalen met een lengte van 30 meter, zijn uitwisselbaar in de systemen, zodat het ponton in de gewenste positie kan worden verankerd. Met behulp van de 625 mT onboard kraan worden de spudpalen van ca 85.000 kg per stuk in het systeem gehesen of van positie gewisseld.

Met behulp van vier systemen, elk op een hoek van het ponton, worden de spudpalen met een kracht van 85-160 ton de bodem ingedreven (foto: Dromec Winches)

Elektrische aandrijving

Voor dit project heeft Dromec gebruikgemaakt van elektrische rack & pinion aandrijvingen. Het systeem is voorzien van floating modus waardoor het ponton kan meedeinen op golfslag. Jan-Willem, system engineer bij Dromec: “Het systeem is bijzonder vanwege de hoge krachten die erop komen te staan. Door de palen met 160 ton in de grond te drijven, ligt het ponton stabiel in alle weersomstandigheden. Omdat de klant de spudpalen onderling uit kan wisselen, kan hij heel efficiënt werken.”

Het systeem is voorzien van floating modus waardoor het ponton kan meedeinen op golfslag (foto: Dromec Winches)

Centrale besturing

Het gehele systeem wordt gevoed, aangestuurd en bewaakt vanuit een centrale besturing benedendeks. Elke spudpaal kan separaat worden bediend via een lokale bedieningsunit nabij elk spudpaal-station aan dek. De kraanmachinist krijgt in de cabine alle cruciale waardes en alarmen binnen, zodat de “in-” en “uitvoer” procedure van de palen veilig kan plaatsvinden.

Absoluut encoders

Dromec heeft het systeem voorzien van absoluut encoders in de aandrijflijn. Hiermee is het mogelijk om de exact uitgegeven paallengte te meten en te bewaken. Daarnaast wordt alle belangrijke data zoals krachten, snelheden, posities,… constant gemonitord en gelogd. Uitlezen en online support kan vanuit Nederland op afstand worden gerealiseerd en dat is uniek.

Ook interessant: Dromec Winches ontwikkelt bijzondere lier voor onderwater crawler IHC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven